Дворецът нанесе тежък удар на Меган! Тя не може …

Меган Маркъл и принц Хари бързо успяха да си спечелят славата на най-големите бунтари в британското кралско семейство, за които протоколът е нещо много далечно, покрито с праха на времето.

Влюбените започнаха да показват характер още преди сватбата, появявайки се на публични събития, хванати за ръце – нещо, което до този момент никой не си е позволявал. Дори Кейт Мидълтън и принц Уилям, които понякога пренебрегнат протокола, не са си позволявали подобни волности.

В началото всички бяха във възторг и умиление от чувствата, които демонстрират принца и актрисата. Постепенно обаче държанието им се превърна в трън в очите на хората и започна да ги дразни.

Напоследък в мрежата се появяват все повече негативни коментари по темата. И това накара съветниците на младото семейство да напомни на двойката, че подобно поведение може да навреди на репутацията им и е най-добре, когато се появяват пред публика, да не се държат за ръце.

Именно заради това кралица Елизабет II и принц Филип винаги са се въздържали да показват чувствата си публично. По същата причина специалистите са посъветвали Меган да спре да парадира с богатството си. По думите на семейната адвокатка Мила Макинтош Стюърт, скромността може да прерасне в незабележима власт и да се превърне в мощно оръжие за печелене на симпатиите на публиката. За съжаление, отбелязва Стюърт, старомодната британска смиреност не е от силните страни на херцогинята на Съсекс, а в пресата непрекъснато пресмятат стойността на тоалетите й.

Бебешкото парти, което бременната Меган организира в Ню Йорк миналата седмица, също наля масло в огъня. Според изчисленията на медиите, за организирането на празника са отишли около 500 хиляди долара, въпреки че пътуването е било финансирано от частни източници (Серена Уилямс е платила стая в луксозен хотел, а Амал Клуни е поела разходите за полета с частен самолет от Щатите до Лондон).

 

Заради подобни харчове на Острова не спират да обвиняват бившата актриса в екстравагантност и започнаха все по-често да я сравняват с Мария Антоанета. Подобен паралел с френската кралица направи и журналистът Пиърс Морган, на когото му се видя странно, че първоначално в социалните мрежи от двореца Кенсингтън пишеха, че много родители във Великобритания няма с какво да нахранят децата си по време на ваканцията, а буквално след няколко дни представител на кралското семейство се разходи из Ню Йорк със скъпи ботуши и яде макарони Laduree с приятелки. „Нека ядат макарони Laduree“, иронично отбелязва британският публицист и наблюдател Ян Мойер, поддържайки сравнението, направено от Пиърс Морган.

Кралските наблюдатели обаче се надяват, че в бъдеще Меган Маркъл ще натрупа опит, ще се научи да избягва грешки и ще се превърне в истинска херцогиня на народа, взимайки пример от покойната си тъща принцеса Даяна.