Още един знаков бос от ъндърграунда пропя срещу Митьо Очите

Нов свидетел по делото за Организираната престъпна група (ОПГ), за чийто лидер е сочен Димитър Желязков-Очите явно сериозно притесни защитата на несебърския бос.

 

Името на човека, който е една от най-знаковите фигури в бургаския ъндърграунд, беше споменавано няколко пъти от адвоката на Желязков по време на гледането на мерките му за неотклонение след екстрадирането от Турция, пише Флагман.

В края на февруари с обвинения, че са част от бандата се сдобиха още петима души, включително и голямата дъщеря на Желязков – Станислава.

Преди броени дни – на процеса срещу ОПГ-то на кръвния си враг Божидар Кузманов-Кравата и самият Митьо се изказа за развитието на разследването срещу него.

„Изкараха свидетел, който лъже. От 15 години бил с мен, някакъв Георги Илиев. Виждал съм го преди 15 години. Тогава му бих два шамара, защото закачаше дъщеря ми“, обяви в съдебната зала Очите.

По думите на Желязков, в показанията си Илиев твърдял, че двамата едва ли не били първи дружки. Според Очите съименникът на боса на ВИС свидетелствал и срещу Николай Мечков.

„Прословутият Георги Илиев все повече ще се прочува. Как е възможно да присъства на всички тези разговори, които твърди, че е чул. Все едно постоянно са били заедно. Питах го дали не е в интимни отношения с Димитър Желязков. Не му е бил и охрана. Няма как да се вярва на такъв свидетел. Той безогледно лъже“, пък каза адвокатът на Очите – Илиян Василев при гледането на мерките за неотклонение на Желязков.

Георги Илиев е дал показания съвсем скоро – в началото на годината, когато Митьо все още се е намирал в турски арест.

В част от показанията си бургазлията говори за войната в погребалния бизнес, която според спецпрокуратурата е една от дейностите на бандата. За нея отговарял Йордан Въчев-Ларша, твърди още държавното обвинение.

Георги Илиев от доста години е в „бизнеса“, но се сдоби с обвинение за лидер на група, занимаваща се с разпространение на дрога, едва преди няколко месеца.

„Жоро Илиев беше самостоятелен играч, който никога не е бил зависим от Митьо, както много други. Той е много хитър и доста години успя да остане в сянка. Буквално беше неуловим за ченгетата, пазеше се много внимателно. Възможно е от прокуратурата да са го притиснали и да е пропял срещу Митьо, за да отърве кожата. Жоро със сигурност знае много“, разкри нашият източник от ъндърграунда.

Припомняме, че в началото на септември м. г. Бургас беше блокиран от полиция заради спецакция на ГДБОП и ОДМВР. По време на операцията са претърсени множество адреси и коли из цялата област. Арестувани са 12 души, като обвинения за ОПГ са повдигнати на четирима от тях.