Версия: Това ли е истинската причина за внезапната смърт на Весела Тотева

Внезапната смърт на една от най-дейните тв продуцентки у нас Весела Тотева, която от няколко месеца е шефка на съботно-неделното предаване на Нова тв  „Събуди се“, е шок за цялата медийна общност.

 

Тя си отиде в разцвета на силите, едва на 45-годишна възраст. На фаталния 4 март Весела се пресели в света на ангелите по време на традиционния си сутрешен крос. Свлича се, докато бяга. На помощ се притичват минувачи, но вече е късно… Смъртта е настъпила внезапно. 

 

Каква ирония на съдбата! Макар че в продължение на няколко години Весела Тотева залиташе по наркотиците, до фатален край се стигна, след като реши да премине към изцяло здравословен начин на живот по идея на свои приятелки, пише „Уикенд“.

Увлечението я подтикна да отвори „Хапки живот“ – скромно, но кокетно магазинче в центъра на София за лакомства от натурални продукти на ул. „Гладстон“ 28. В него често продавала и самата тя, когато не е на работа.

 

Била щастлива, че всеки ден се предлага топла крем супа от сезонни зеленчуци и ядкови млека без животински продукти. Солените мъфини се приготвяли по рецепта на Тотевас продукти от подбрани ферми. Брашното, което ползвала за тях, било от лимец, млян ръчно в каменна мелница.

Телевизионната продуцентка стриктно спазвала хранителен режим, който на моменти се изразявал в ядене единствено и само на сурови плодове и зеленчуци. В последните години Тотева се бе превърнала в почти пълен веган и избягваше не само месо, но и продукти от животински произход.

 

Работата я забавлявала и й доставяла истинско удоволствие, докато неотдавна не получила болки в стомаха. Лекарският преглед установил, че има язва на дванадесетопръстника и диетите не са препоръчителни, но тя държала на своето и продължила със салатите и биозарзавата.

Докато се стига до фаталната дата 4 март, когато умира внезапно, докато тича. За близките й смъртта е повече от шокираща. Тя не се е оплаквала от някакви тежки болки. Прекарала е грип, но както се казва, на крак. Допуска се, че може би инфекцията се е отразила тежко на сърцето й, или пък язвата се е спукала внезапно, докато тича. Има версия и за запушен тромб