Мистерия с парите на Ванга буни света

Огромен международен скандал избухна след руския филм „Милионите на Ванга“. В лентата, дело на няколко руски журналисти, се твърди, че голямата ни пророчица е била милионерка. Не на това мнение са от фондация „Ванга“.

 

Те са категорични, че това са поредните фалшиви новини по адрес на родния феномен. Лентата твърди, че Ванга има скрити повече от 25 милиона долара. Журналисти от бившия Съветски съюз правят мащабно разследване за живота на феномена от Струмица.

Те твърдят, че тя е взимала по 10 лева при посещение на българин и по 50 долара на чужденец. Отделно от това бизнесмени и богати хора са ѝ давали огромни суми, както и накити, бижута и злато. Според руснаците през дома на Ванга са минали над един милион души, от които тя е взимала пари на ръка. Близката приятелка на пророчицата Людмила Ким също признава пред руснаците, че богатството на Ванга е несметно.

„Има много пари. Повече от 25 милиона долара“ – споделя пред камерата рускинята от корейски произход. Тя редовно посещава Рупите и дълго общува с Ванга. Във филма се казва още, че част от богатството на Ванга изчезва със самолет. Освен пари тя имала и купища злато. Според приближени до ясновидката твърденията са пълна лъжа, обидни са, защото тя е живяла като мъченица. Освен руските, и английските медии често забъркват името на пророчицата в скандали.

Публикуват се конкретни пророчества, като за тази година според англичаните Ванга е обявила, че срещу Путин ще бъде извършен атентат. Публикуването на подобни пророчества е определяно от близките на Ванга като пълна безсмислица, защото тя никога не е правила предсказания по години.