Патриотичният автобус – с рози за 8-ми март. И една огромна усмивка, тази на Алекс!

Часът е едва 8 сутринта. Бързате за работа, пили сте само две глътки кафе. Успявате да преодолеете някак огромната блъсканица на спирката на градския транспорт, маневрирате между по-намусени от вас хора и се стараете да не разлеете чашата си с кафе върху някой друг, което най-вероятно ще вгорчи деня му още повече от обикновено.

 

 

И тогава влизате в истинският ад. Превръщате се в сардина от консерва, чувал с картофи, който се лашка ту наляво, ту надясно по софийските улици и имате една единствена цел – да се доберете до офиса.

В градския транспорт всичко изглежда двойно по-отвратително, отколкото е, защото личното ви пространство се изпарява със скоростта на светлината и създава у вас непреодолимо клаустрофобично усещане. С две думи – отвратителна сутрин.

И тогава се появява Александър Анев – обикновен млад шофьор на автобус по линията 204, който е способен като с магическа пръчица да превърне намусената ви физиономия в една широка усмивка.

 

За него чухте само преди няколко дни, когато превозното средство, което управлява, беше събрало целия патриотичен дух и пожела на всички софиянци: Честит празник, българи!

А днес младежът закача роза до шофьорското място и пожелава на всички дами честит празник, а лъчезарната усмивка на момчето със сигурност ще успее да стопли сърцата на нежния пол.

 

 

Преди да започне да шофира автобус, работи в международна компания като тираджия. Решава, обаче, да спре да се движи по чуждестранните пътища и да спи в камион и така съдбата го отвежда до софийския градски транспорт.

Милите и усмихнати жестове на Александър се превърщат в традиция по време на всеки празник.

Още от 2017 г. младежът украсява автобуса си, за да подари позитивна енергия и добро начало на деня на някой намръщен пътник.