Отнемат само 20 минути, а събират цялото семейство- 1,2 ръкави запретни и душата си с вълшебство напълни

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal

Много майки напразно се опитват да победят децата си да ядат дори малко домашна извара или сирене, тъй като те са толкова полезни за детското тяло.

Но нашият редакторски екип намери начин за изобретателни домакини. Представяме на вашето внимание ефирните соленки „Роза“ от тесто. Никое дете не е отказало тази красота!

розички

Между другото, намерих тази рецепта в стария бележник на майка ми. Ако подготвяте голяма партида бисквитки, не забравяйте да я съхранявате в хладилника.

 

Обикновени соленки розички

 

СЪСТАВКИ

450 g брашно

250 г извара

100 г маргарин

1/2 Чл. захар

1/4 ч. л сода

1 г ванилия

1/2 ч. л сол

2 яйчни жълтъка

 

ПОДГОТОВКА

Комбинирайте изварата, разтопения маргарин, захарта, ванилията, солта и яйчените жълтъци в дълбок контейнер.

рецепта за соленкиПостепенно добавете пресятото брашно със сода и омесете тестото. Бъдете подготвени за това, че брашното може да се нуждае от малко повече: всичко зависи от влажността на изварата. рецепта за соленкиНаправете тестото с дебелина 2-3 милиметра и изрежете кръгчета с чаша. Сгънете припокрийте 3-4 кръгчета и внимателно завъртете и стегнете рецепта за соленкиНарежете ролката на 2 части. В резултат на това ще получите 2 рози.

Когато тестото свърши и розите са готови, поставете ги върху лист за печене, покрит с пергаментна хартия. рецепта за соленкиПечете при температура от 120 градуса за 20-30 минути.

Сервирайте бисквити от домашна извара, поръсете с пудра захар! Приятен час време за вас и вашето семейство.