Ирина Тенчева разкри за покъртителни думи на внезапно починалата Весела Тотева (ВИДЕО)

Дъщерята и две от най-близките приятелки на внезапно починалия продуцент на „Събуди се” Весела Тотева са твърдо решени да продължат каузата на живота й – борбата с наркотиците.

 

В откровен разговор с Мариян Станков-Мон Дьо Ирина Тенчева и актрисата Силвия Лулчева обясниха с колко трудности се е справила приживе Весела, за да продължи дейността си по превенцията на употребата на дрога. Тя е обиколила десетки училища из цялата страна, за да разговаря с учениците за опасността от наркотичната зависимост.

„Всяка своя среща с децата Весела завършваше с думите: „За да не се налага да се отказвате от наркотиците, просто не никога не ги опитвайте”, споделя Ирина Тенчева.

Тази година ще излезе и филмът „Доза щастие”, които разказва историята на Весела и пресъздава борбата й с дрогата. Силвия Лулчева влиза в ролята на майката на главната героиня. Казва, че Весела лично я е избрала и тя не могла да откаже, защото „това не е просто роля, а титла”.

 

От разговора стана ясно, че фондацията срещу дрогата не е вървяла много добре. Имало проблеми с финансирането. Ирина Тенчева беше много емоционална: Още чувам гласа й. Думите й постоянно ми звучат в ушите.Има различни реплики. Кво толкова, голяма работа като умрем, беше една от репликите й. Тотева също често казвала: Изобщо не ме интересува.

„А как й пукаше“, допълни Лулчева.

 

Тенчева каза, че не можела да чака 40 дни, за да разкаже за проблемите във фондацията.

„Тя е добре, ние да му мислим“, завърши Ирина Тенчева.