Пак ужас в Германия: Бежанец с крими досие закла влюбена в него 21-годишна германка в дома на родителите ѝ

Около 500 души се събраха снощи на бдение в западногерманския град Вормс, за което призоваха приятелите и семейството на 21-годишна жена, убита от отхвърлен кандидат за убежище от Тунис, предаде ДПА, като се позова на полицията.

 

 

Пред дома на жертвата, където тя е била убита, участниците в бдението запалиха свещи и оставиха цветя. Всичко премина много спокойно, заяви представител на полицията на Вормс. Активирани са мерки за полицейска охрана на кмета Михаел Кисел след получена смъртна заплаха, добави полицейският говорител, без да уточни естеството и мотива за заплахата.

Жената била убита в нощта срещу сряда в къщата на родителите ѝ, където била намерена с многобройни прободни рани. Тя живеела на последния етаж на триетажната къща. Според прокурора общо й били нанесени между 10 и 15 прободни рани в гърба, шията, гръдния кош и ръцете. 22-годишният ѝ приятел тунизиец е задържан по подозрение в убийство. Мотивът му все още е неизвестен, но прокуратурата обмисля да поиска психиатрична оценка на отхвърления кандидат за убежище.

Мъжът се предал на сутринта след инцидента и обяснил, че е убил приятелката си при скарване. Предполагаемото оръжие, с което е извършено убийството – голям кухненски нож, е открито. Молбата за убежище, която мъжът подал през октомври 2017 г., е била отхвърлена и германската полиция го издирвала за депортиране по времето на убийството.

 

Той бил известен на полицията във връзка с поредица престъпления, включително причиняване на телесна повреда, наркопрестъпления и принуда. Той излежал и триседмична присъда затвор за кражба през октомври. Според полицията е използвал няколко самоличности. Единствената му адресна регистрация била в приемния център за бежанци в Карлсруе, като бил настанен първоначално, но след това нямал постоянно местожителство.