Начало Новините днес Обрат: Очевидец разказа какво е видял при рухването на Boeing 737 Max...

Обрат: Очевидец разказа какво е видял при рухването на Boeing 737 Max 8 в Етиопия

Опашката на самолета Boeing 737 Max 8 на авиокомпанията Ethiopian Airlines е започнала да дими преди катастрофата, съобщава Associated Press, позовавайки се очевидец на трагичния инцидент.

Според свидетеля, преди катастрофата лайнерът е направил два пъти остър завой и веднага след катастрофата е имало взрив и последвал пожар.

Точните причини за катастрофата все още не са установени. Откритите черни кутии на лайнера с разговорите от кабината на пилотите  вероятно ще помогнат за изясняване на обстоятелствата около трагедията.

Boeing 737 MAX 8 се разби сутринта на 10 март, шест минути след излитането от летището в Адис Абеба. Всички 157 души на борда загинаха. Сред жертвите на катастрофата са граждани на 33 държави.

Много неизвестности и 1 новина от Барселона за Арабаджиеви

По-късно стана известно, че пилотът е съобщил за проблеми веднага след излитането и е получил разрешение да се върне на летището.

В същото време нови страни спират използването на този модел Боинг. Освен Китай и Индонезия, Бразилия и Сингапур също наложиха забрана на полети със 737 Max.

Федералното авиационно управление на САЩ (FAA) обяви, че ще задължи Boeing да модернизира лайнерите 737 MAX 8 и 737 MAX 9, се казва в официално съобщение на сайта на ведомството.

Специалистите са взели това решение след катастрофата в Етиопия. В управленито признават и сходството между тази трагедия и авиакатастрофата в Индонезия през октомври миналата година.
Корпорацията ще трябва да подобри системата са управление на самолетите  MCAS и да редактира инструкцията за обучението на пилотите.

От компанията Boeing  тази нощ заявиха, че ще обновят програмното осигуряване на самолета.

error: Content is protected !!