Помните ли танцьорката Габи, помляла 10 паркирани коли и разбила носа на студентка? Ето какво се случи с палавата пловдивчанка

Осъдиха 21-годишната Габриела Медарова, която помля 10 коли пияна и надрусана в Пловдив това лято, а след по-малко от месец причини телесна повреда на 21-годишната Катя Андреева в пловдивски бар.

 

 Габриела е осъдена на 1 година лишаване от свобода, отложена с 4 години изпитателен срок, като ѝ е наложена пробационна мярка в рамките на 18 месеца

„Ограничение в свободното придвижване“ – забрана да напуска дома си между 22 часа вечерта до 6 сутринта. Присъдата включва 800 лева глоба, отнемане на книжка за 1 година и половина, разноските по делото, като съдията уважи и частния иск на Катя Андреева в размер на 2000 лева, пише TrafficNews.bg.

„Тази присъда, в частност пробационната мярка, ще ти помогне да се върнеш към семейството ти и по-важните неща от живота. Ще те предпази от средата, която ти влияе зле. Чрез нея ти давам шанс за по-добро бъдеще“, заяви съдия Низманова.

Пробационната мярка бе изключително неприятна изненада за Габриела, тъй като тя не бе упомената и поискана от прокурора по делото. В пледоариите си държавният обвинител Петрова преразказа накратко целия обвинителен акт, като в края на изложението си тя поиска година и половина лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок, 18 месеца лишаване от шофьорска книжка и 800 лева глоба. Прокурорът обясни, че предлага условна присъда, тъй като Габриела се признава за виновна и делото се гледа по съкратената процедура, а Катя Андреева подкрепи исканията.

Присъдата дойде, след като днес Районният съд в Пловдив гледа делото на момичето по съкратената процедура по настояване на адвоката ѝ Орлин Търновалийски. За целта Медарова призна вината си по всички четири обвинения – за шофиране в пияно състояние и каране на кола след употреба на дрога, за нанасяне на значителни материални щети /около 40 хиляди лева/ и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Така моментално днес на разпоредителното заседание бе даден ход на делото срещу Медарова. Делата за двете престъпни деяния на младата дама бяха обедините в едно, като по този повод в съдебната зала присъстваше и Катя Андреева, която е конституирана като частен обвинител и предяви иск за 2000 лева.

Адвокат Търновалийски съобщи в съдебната зала, че е бил готов и на споразумение, но тъй като щетите по превозните средства в ПТП-то са големи, а именно 40 хил. лева, това е невъзможно. Възстановени към този момент от Габриела са щети в размер на 22 хиляди лева, като се очаква и другите да бъдат покрити.
Медарова дойде в съда придружена от майка си и баща си. Тя даде обяснения за случилото се и призна всички факти и обстоятелства по деянията.
„Вече съм нов човек. Не танцувам, поех по по-добър път. В момента работя в текстилна фабрика в производството вече шест месеца. Съжалявам, че не продължих образованието си, но ми бяха прекратени студентските права. Съжалявам за стореното, признавам се за виновна“, посочи Медарова пред съдия Низманова.

Адвокат Търноалийски поиска 9 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, 500 лева глоба и 18 месеца без книжка, като обърна внимание, че последната санкция за лишаване от право на управление да влезе от момента инцидента.

„Габриела си взе поука. Животът и се промени на 180 градуса, взе си поука и съм сигурен, че това ще ѝ бъде за урок“, посочи Търновалийски.
Изненадващо обаче, съдията не уважи нито искането на прокурора, нито на адвоката, не се трогна и от думите на Габриела, като наложи присъда, която според нея ще даде възможност за втори шанс на момичето.

Прокуратурата и защитата в лицето на Орлин Търновалийски обясниха, че няма да протестират и да обжалват решението на съда. Семейството на Габриела, както и младата дама, отказаха да коментират присъдата.