Жесток скандал разтърси Холивуд, агенти на ФБР извършиха поголовни арести на известни актриси!

13 души свързани с Холивуд, University of California и University of Southern California са сред общо 50-те арестувани като част от мащабна схема за подкупи, която вкарвала студенти е елитни колежи.

Сред известните имена това на актрисата Фелисити Хофман позната от сериала “Отчаяни съпруги” и актрисата Лори Лафлин от сериала “Пълна къща”.

Според таблоида ТМZ поне 7 агенти на ФБР са задържали Хофман в зрелищна акция в сряда сутрин. Актрисата е пусната под гаранция от 250 хиляди долара, а срещу нея има криминални обвинения за измама затова, че е “дарила” 15 000 долара за входния изпит на голямата си дъщеря, пише bg-voice.com

Няма такова чудо! Млада дама скъса нервите на Билалов! (СНИМКИ)

Срещу ръководителя на престъпната мрежа Уилям Сингър са повдигнати 4 обвинения, включително за изнудване и пране на пари. Мрежата получила общо 25 млн. долара от родители, които желаели децата им да бъдат приети в престижни университети.

Според обвинението, подкупите били получени от посредници, които фалшифицирали данни за тези деца, включително резултатите им на приемни изпити.

“Тези родители са еталон на богатство и привилегии”, заяви прокурорът Андрю Лелинг. „За всеки студент, допуснат чрез измама, един честен и истински талантлив ученик е бил отхвърлен”, казва още Лелинг. Според него това е най-голямата измама от училищата, която някога е била завеждана от Министерството на правосъдието.

Според обвинението някой от участниците в схемата плащали подкупи до 6 млн. долара, за да запишат децата си в Йейл, Станфорд и Джорджтаун.

Предполага се, че подкупите са дошли чрез консултантска компания в Нюпорт Бийч, Калифорния. Властите заявиха, че родителите са платили на основателя на Edge College & Career Network около 25 милиона долара, за да вкарат децата си в колежа.