Удавено преди 2 часа момче със спряло сърце внезапно възкръсна

Ученик от Цзунчан, Китай си играел край неголямо езеро, когато се подхлъзнал случайно и паднал във водата. След време възрастните се сетили, че никой не го е виждал скоро, но вече било късно, пише The Sun.

53-годишният Янг Ю, който спасил детето, разказва че той пристигнал тук на почивка и видял как на повърхността на езерото плават детски панталонки. Развикал се за помощ и се хвърлил във водата. На дъното открил момчето, което лежало с лицето надолу. Детето веднага било откарано в болница и лекарите, като видели, че не диша, започнали да му правят сърдечно-белодробна реанимация.

Фото © AsiaWire

Лекарите го реанимирали 40 минути, но безрезултатно – нямало нито дишане, нито сърцебиене.  Медиците вече били готови да констатират смъртта на момчето, но майка му със сълзи на очи ги помолила да не спират.

 

Специалистите продължили реанимацията и включили момчето към апарата за белодробна вентилация.

„Нямах сили да им откажа. А и кой на мое място би им отказал?“, споделя д-р Ван Бо.

На това място ученикът е паднал във водата. Снимка © AsiaWire

И ето че след 110 минути детето започнало да диша самостоятелно. Лекарите били изумени. Момченцето било откарано в болницата Ибиня за по-нататъшни изследвания, защото кислородният глад може да е нарушил работата на главния мозък, но патологии не били открити.

Доктор Ван Бо признава, че такова мистериозно и чудесно възкръсване се случва за първи път в 14-годишната му практика.