ПИКАТРИКС – СРЕДНОВЕКОВЕН РЪКОПИС ПО АСТРОЛОГИЯ, ПРАКТИЧЕСКА МАГИЯ И ТАЛИСМАНИ

„Чрез този древен ръкопис читателят може да привлече и канализира енергията на космоса, така че определено събитие се развива в съответствие с волята на практикуващия зодиакална магия. Смята се, че Пикатрикс притежава сакрална магия, която ще ви помогне да доминирате в живота чрез силата на Вселената, природата и околностите й.“

Пикатрикс не говори само за това как да създадете магически духовни статуи и талисмани, а говори и за изграждането на цели градове въз основа на астрологическа магия. Този ръкопис първоначално бил написан на арабски под заглавието غاية الحكيم Ghāyat al-Ḥakīm. Днес се използва името Пикатрикс, това е истинска магическа книга от 400 страници.
Експертите смятат, че датира от 11-ти век, въпреки че някои твърдят, че е била създадена през първата половина на 10-ти век. Цялото дело е разделено на четири книги, при които се наблюдава недостиг на систематика. През 13 век крал на Кастилия, Алфонсо X (известен също като Алфонсо „Мъдри“) наредил превода на древния текст на Испански.

Преводът на Латински получил голяма популярност в Европа между XV и XVIII век. Смята се, че Пикатрикс е написан от Абу Маслама Мохамед ибн Ибрахим, астроном, математик и алхимик от Ал Андалуз, който искал да придобие всички знания за Близкия изток от 8-ми и 9-ти век.

Има хора, които не са съгласни с това авторство и предписват тази книга с магии на непознат чирак от мистериозно училище за магия в Близкия изток. Тази вяра съществува най-вече заради това, че книгата прилича на тетрадка. Много автори тълкуват Пикатрикс като „Най-пълното дело за небесната магия на арабски.“