В страшни мъки умря красавица, свидетелка по делата за с*** орг**** на Берлускони

Прокуратурата в Италия започва разследване за смъртта на мароканската моделка, която свидетелства по делата, свързани с прословутите „бунга-бунга партита“ на бившия премиер Силвио Берлускони. 34-годишната Имани Фадил почина на 1 март в болница в Милано, където се лекува от 29 януари насам.

Фадил имала „симптоми на отравяне“, обяви прокурорът на Милано Франческо Греко, цитиран от италианската агенция АНСА.

През 2012 година Фадил каза на репортери, че се страхува за живота си, след като разказала на разследващи скандалния случай на Берлускони, че са ѝ предлагани пари, за да мълчи за това какво се е случвало по време на оргиите. През 2015 година Берлускони беше оправдан от върховния съд на Италия по обвинения, че е плащал за секс на непълнолетно момиче – известното дело „Руби“.

Фадил присъствала на най-малко 8 бурни вечеринки във вилата на Берлускони, където била и мароканската танцьорка Карим ал Махруг, известна с прозвището си Руби. Тогава танцьорката била на 17 години. Фадил разкрива, че на едно от партитата тя била облечена като монахиня и правила стриптийз, а Берлускони ѝ платил 2000 евро.

Прокурор Греко заяви, че болницата, в която е била настанена Фадил, не е докладвала за симптомите на отравяне докато е траело лечението. Прокурорите били уведомени за смъртта ѝ едва след като адвокатът ѝ съобщил за това.

От болницата пък заявиха, че са предали резултатите от токсикологичните изследвания, когато те били готови – на 6 март. Неназован служител е посочил, че тестовете показали „смес от радиоактивни субстанции“. Предполага се, че тя може да е била сложена в храната ѝ. Отравянето довело до постепенен отказ на вътрешните органи. Моделката починала в мъчителна агония.