Икона на БНТ пребори коварно заболяване и се завръща на екран (СНИМКА)

Иконата на държавната медия тези дни бе обявена за Жена на десетилетието в категория „Малък екран”. Малко след това тя сподели, че работата много ѝ липсва.  

Вече година и половина харизматичната водеща на „По света и у нас” не се е появявала в студиата на БНТ. Причината – коварно онкологично заболяване, което наложило да се оттегли от нюзрума, за да се посвети на лечението си. Радина Червенова е била на терапия във Франция и се смята, че вече е в ремисия. Въпреки това обаче доскоро не се обсъждаше идеята за връщането ѝ на работа. Това се промени, след като емблематичната водеща взе приз „Жена на десетилетието” и по време на церемонията на шега каза, че иска да я обявят и за Жена на столетието, пише „Уикенд“.

На церемонията тя беше с компанията на съпруга си Константин Каменаров, който е шеф на БНТ. След раздаването на наградите водещата се върнала на старото си работно място, където се срещнала със своите колеги и дори се съгласила отново да застане пред камера за кратко интервю, макар че е една от малкото светски персони в България, които не обичат да говорят пред медиите.

Срещата с тв екипа и връщането назад към спомените от работното място събудили в Радина носталгия по дните като водеща на „Сан Стефано”, твърдят служители в БНТ. „Обичам, наистина обичам тази работа! Тя е много интересна работа, защото всеки ден научаваш нови неща. Ти всеки ден учиш, всеки ден ти си информиран. Това е страхотна сила”, споделя Червенова в единственото интервю, дадено след връчването на наградата. И подчертава, че се гордее, че целият ѝ стаж на малкия екран е минал в БНТ.

Според колегите ѝ в нюзрума няма да е изненада, ако скоро водещата отново заеме мястото си до своя екранен партньор Спас Кьосев. Тя не веднъж е споделяла колко лесно се е сработила с него, когато преди години в телевизията решили новините да се водят от двама души, вместо един, какъвто бил наложеният по онова време стандарт.

От БНТ казаха, че връщането на Червенова на екран засега не може да бъде официално потвърдено. По информация на вестника обаче то усилено се обсъжда на „Сан Стефано” 29. За целта водещата трябва напълно да се възстанови от болестта и страничните ефекти от лечението, през което е минала. За момента тя продължава да носи перука. Извън тази подробност е все така красива, както и преди да ѝ поставят тежката диагноза.