Харманли в потрес от жестокото убийство на Валя! Жертвата била много крехка и слаба, не създавала проблеми и… (СНИМКИ)

Зверско убийство на жена с разбита глава шокира Харманли. Трупът на 53-годишната Валя Георгиева бил открит от случаен минувач във високата трева на незастроен парцел на метри от стадион „Хеброс“, пише „Монитор”.

Сигналът на спешният телефон бил приет в 10,26 часа в неделя.

Около стадиона се намира една от ромските махали на Харманли, известна като „Хаджияневото герме“. Повечето обитатели на квартала са от ромски произход, но са християни.

Криминалистите установили, че пребитата до смърт жена е 53-годишната Валя Георгиева, която живее на сто-двеста метра от мястото, където е открита.

Мистерията около жестокото убийство в Харманли започва да се разплита! Жертвата е… (СНИМКИ)

За последно е била забелязана жива от съседи в събота привечер. Смъртта й е настъпила заради множество травми, причинени от  удари по главата.

„Потресени сме от тази жестокост. Беше кротка жена, не създаваше проблеми на никого. Дребничка и много слаба, едва ли тежеше повече от 40 килограма. Обичаше да си пийва по 100-200 грама ракия, но не правеше скандали и създаваше проблеми“, казаха нейни съседи. Жената имала и леко психично разстройство, но не била агресивна.

Вероятно Валя е била проследена и убита на място или пък е нападната от човек, с който се е прибирала към къщи. Това сочат много предварителни и неофициални данни от разследването. Вероятността тя да е убита другаде и изхвърлена в пустия парцел до стадиона все още не е опровергана напълно.

Жертвата е била изключително крехка и лека, възможно е да е била преместена само с носене, без да се налага да я влачат, уточниха разследващи.

Валя е била семейна и обитавала двуетажна къща. Там отгледала двете си  дъщери, които вече имат собствени семейства. Отпреди 5-6 години се разделила с баща им и хората от квартала не са го виждали. Според тях, съседката им не е имала постоянен приятел и живеела сама. Не е имала дългове, нито явни вражди приживе.

По случая се води досъдебно производство за убийство по особено жесток начин срещу неизвестен извършител.