Обратен ефект: Мозъчен удар парализира млада жена, която приемала противозачатъчни таблетки само 3 месеца

Изи Фокс, любяща майка на момченце, водеше нормален и здравословен начин на живот в Чешър, Англия. Това беше допреди 3 месеца, когато тя започнала да приема, препоръчани ѝ от медици хапчета.

Както разказва Изи в блога си, на 8 февруари била у дома и прекарвайки времето заедно с майка си и сина си Фреди, когато внезапно започна да заеква и загубила способност да  контролира речта си.

Скоро цялото ѝ лице се парализирало  от едната страна и ръката ѝ започна да изтръпва.

Д-р Донка Байкова препоръчва тази 7- дневна диета за цялостно пречистване на тялото и максимално бързо отслабване

„Опитвах се да произнеса някаква дума, започваща с буквата „п“, но излизаше само „п-п-п“. След това, по думите на мама, цялото ми лице застинало и не съм можела да произнеса нито звук“, спомня си тя пред The Mirror.

Тя била откарана в болница, където ѝ направили ЯМР. Последвала и изненадващата диагноза: инсулт на десния фронтален лоб.

Фокс си припомня ужасяващото изпитание, като казва, че в един момент в болницата, лицето и ръката ѝ напълно се парализирани. На 28 години Изи успява да оцелее след инсулт с увреждане на мозъка.

Преглед при зъболекаря и разбираш, че страдаш от рак: Историята на 5-годишната Хънтър

Лекарите смятат, че за всичко са виновни противозачатъчните хапчетата Според Фокс здравните работници са почти сигурни, че хапчетата, които е започнала да приема преди 3 месеца, са причинили образуването на кръвен съсирек, който е довел до инсулт.

„Всички кръвни и сърдечни тестове не показваха друга причина за инсулта“, казва Фокс. Тя добавя, че историята на семейството ѝ, пулсът и кръвните ѝ тестове са абсолютно наред.

Експерти бият още по-голяма тревога, вещество в тези храни, които ядем всички, причинява рак!

Сега, след като измина повече от месец от диагнозата на Фокс, самотна майка се възстановява с пълна сила и лицето й се възстановява с всеки изминал ден.

Въпреки това, тя разказва на своите последователи в по-скорошен блог, публикуван на 4 март, че емоционалната и психологическа борба за оцеляване след инсулт също е трудна задача.

Така Фокс се надява да подкрепи онези, които са преживели инсулт и да повишат осведомеността за потенциалните опасности от използването на противозачатъчни хапчета, независимо колко ниски са рисковете.

Тя ще проведе благотворителна акция на 24 март, за да събере средства за асоциациите за подпомагане на хора, пострадали от инсулт и техните семейства. Нейната майка Рианон Фокс също ще участва.

„Повишаването на осведомеността в момента е много важно за мен“, обяснява Фокс  пред Manchester Evening News. „Не много жени знаят, че това е един от рисковете, свързани с приемането на хормонална контрацепция“, допълва тя./