Нови разкрития за жестокото убийство в Ботевград! Трупът на ревнивия Любомир бил открит от…

Робот на отряда за борба с тероризма намерил трупа на убиеца от Ботевград, който закла жена си. Това стана ясно по време на брифинг на МВР и прокуратурата, пише „Монитор„.  

Тялото на Любомир било открито в дома му, а според първоначалния оглед, той се самоубил с една от законно притежаваните си ловни пушки. Именно наличието на оръжие принудило полицаите да използват услугите на специализирания отряд, тъй като се предполагало, че той може да даде отпор, след като убил 37-годишната си съпруга Камелия Аярова.

Тялото на 37-годишната жена беше намерено на метри от шивашкото ателие, в което работела. Основната версия за престъплението остава ревност и намерението на Камелия да се разведе с мъжа си.

Извънредно : Още арести в Червен бряг, ето кои са задържани освен кмета!

Камелия Аярова е била намушкана три пъти. Два пъти в гръдния кош и един път в шията. Това е установила експертизата, заяви окръжният прокурор на София Наталия Николова. Смъртта на жертвата е настъпила след прободени вътрешни органи.
Едно от децата им е било в близост, но от полицията заявиха, че веднага след като са извикани, то е отстранено от местопрестъплението.

Оръжията на убийството и самоубийството са открити от прокуратурата. С децата на жертвите работят психолози. Любомир и Камелия са се оженили през 2005 година. Няма постъпвали данни за домашно насилие в семейството.

„Към настоящия момент са извършени множество процесуално-следствени действия, включващи оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели, съдебно-медицинска експертиза на труп“, обясни тя.

Извадиха на търг палата на Баневи с 2 басейна и хеликоптерна площадка, искат му… (СНИМКИ)

„От събраните до този момент доказателства можем да направим извод на този етап от разследването, че се касае за убийство, извършено от ревност. От съдебно-медицинската експертиза стана ясно, че жертвата има 3 прободни рани с нож. По тялото няма следи от борба, няма защитни наранявания, няма скубане, бутане или каквото и да било друго“, коментира Николова.

„Първата е в дясната част на гръдния кош, втората в областта на шията. Посоката на ударите е рязко от горе надолу и леко назад. Третият удар, който е бил смъртоносен, е отстрани на гръдния кош. Ударът е от ляво на дясно, почти хоризонтално и леко отгоре надолу, със странично замахване. Пронизал е изцяло левия дроб и лявата камера на сърцето“, допълни Наталия Николова и поясни, че жертвата е починала след около 2-3 минути.

„Предстоят още следствени действия, ще бъде направен допълнителен оглед на шивашкото ателие, на установени автомобили“, коментира Наталия Николова.

Убиецът пък е посегнал на живота си минути след извършването на престъплението.