Разкриха луксозен апартамент и на Цачева, тя огласи колко е броила за квадратен метър!

Имотът, който съм придобила за мен не е евтин. Цената е над 4 цифрена. Нямам личен асансьор. Това заяви правосъдният министър Цецка Цачева във връзка с появилата се информация, че е придобила луксозен апартамент, построен от фирма „Артекс“.  

От този строител жилище в кв. „Изток“ стана ясно, че си е купил и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Обвиненията срещу Цачева, че е взела жилището на цена, която е четири пъти по-ниска. По думите на правосъдния министър обаче това е спекулативно твърдение.

Първа СНИМКА на изверга Любомир, който накълца съпругата си Камелия

„Изрично в нотариалния акт е записано, че обектът още не е годен за обитаване. Ако трябва да направя окончателен нотариален акт, след всички задължения, цената може да нарасне. Тази фирма по никакъв начин не е свързана с работата ми както преди, така и сега. Не съм и знаела, че г-н Цветанов има жилище там. Живея в този квартал, видях изкопа и се позаинтересувах коя е фирмата”, обясни Цачева пред bTV.

Тя бе категорична, че няма конфликт на интереси. „Това са едни чисто договорни отношения, които има между мен и съсобственика на фирмата”. „Придобит е имот в груб строеж, т.е. преди акт 16. Не е вярна цената, която излиза в публичното пространство. С фирмата имам подписан предварителен договор за плащане на зелено от 2017 г. Сумите са преведени изцяло по банков път с начислените данъци. Единствената отстъпка, която получих, е да ме изчакат да продам апартамента си в Плевен, за да платя сумата между грубия строеж и акт 16.

Нов данък удря по джоба на собствениците на жилища! Конфискуват имота, ако…

Разполагам с всички документи, обясних, че в данъчната си декларация, която предстои да подам, всичко ще бъде отбелязано”, добави тя.

По думите на Цачева, цената, която е платила, е над 600 евро за квадратен метър. „Това е грубият строеж, незавършен имот”, подчерта тя.