Скандално! Джигитът, сгазил Ангелинка, отърва пандиза

Пловдивският окръжен съд призна за виновен, но даде условна присъда от 2 години „лишаване от свобода“с 5-годишен изпитателен срок на 57-годишния Димитър Йовчев, който блъсна с джипа си майка с дете в пловдивското село Първенец. При удара 11-годишната Ангелинка загина на място, съобщава dir.bg.Жестоката катастрофа стана на 20 декември 2017 г. Момиченцето отивало на училище и било с майка си, когато е пометено от джип, управляван от подсъдимия, който е от село Брестовица. Детето загина на място, а майката бе с травма на главата. След като разбраха за случилото се, близки на семейството пребиха шофьора.

 

Разкриха луксозен апартамент и на Цачева, тя огласи колко е броила за квадратен метър!

Пред окръжните магистрати Димитър Йовчев заяви, че се признава за виновен, не желае да се разпитват свидетели, както и да се събират нови доказателства и поиска процесът да протече по съкратеното производство. В залата бе и семейството на прегазеното момиченце, Иванка и Георги, които дойдоха с другата си дъщеричка.

Прокурорът поиска 3 години затвор, както и 4 години лишаване от право да управлява МПС за Йовчев. Адвокатите на почерненото семейство пък настояха за ефективна присъда от 6 години затвор.

Защитата на подсъдимия обяви, че той трябва да бъде оправдан с аргумента, че вината му не е безспорно доказана и става дума за случайно деяние.