Цачева влетя в парламента и отправи молба към Цацаров заради апартамента ѝ

Цецка Цачева дойде специално в парламента, за да направи изявление пред медиите във връзка с покупката на апартамент от фирма „Артекс“ в съседство на този на Цветан Цветанов, съобщи Канал 3.

Правосъдната министърка сама е поискала прокуратурата и КПКОНПИ да я проверят за сделката, обяви тя пред парламентарните журналисти.

„Искам да информирам, че тази сутрин с нарочно писмено волеизявление от моя страна съм сезирала председателя на КПКОНПИ, както и главния прокурор за категоричното ми желание да бъдат извършени проверки за придобития от мен имот на ул. „Юрий Гагарин“. Като бъдат проследени средствата, с които е придобит имотът, и установено има ли конфликт на интереси с фирмата продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорните отношения“, заяви Цачева и изрази готовност да сътрудничи на проверките.

Готова съм да сътруднича на проверката. Ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени, заяви Цачева.

9-годишният, размазал връстник: Убих го, за да спре да плаче

„Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. Както и ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени“, каза още тя и посочи, че до излизане на резултатите от проверките няма да коментира повече тази тема. „Цената е за имот в груб строеж. И в нотариалния акт това, което е записано, е цена на имот в груб строеж“, обясни Цачева.

Тя повтори, че закупеният от нея апартамент е бил в груб строеж и декларира, че няма никакви офшорни сметки.