Юксел Кадриев става комшия на Бойко

Юксел Кадриев е бил засечен да оглежда къща в Банкя – родното място на премиера Бойко Борисов. Новинарят се появил в града в извънработно време и като че ли бил заинтригуван от имот, обявен за продан, намиращ се  близо до къщата на министър-председателя, разказват местни, станали свидетели на посещението му.

В Банкя веднага тръгнал слухът, че е възможно скоро да си имат още един звезден съсед, а именно – тв водещия. Юксел изглеждал приятно приповдигнат от спокойствието на града и след обиколката с охота седнал да изпие едно кафе на прочутото тамошно барче.

Напоследък китното градче, разположено само на 14 километра от столицата, е притегателна точка за много звезди. Последният, който се сдоби с луксозен палат там, е фолкпевецът Константин. В тузарска къща в района от години се ширят и Катя и Здравко от обичания дует „Ритон“. „Ясно е защо Кадриев иска да ни става съгражданин. Имаме си всичко – чист въздух, спокойствие, природа, че и ремонтирани улици“, коментират кореняци банкянлии.

Ето го детето на Жоро Илиев

Очевидно натовареното ежедневие в столицата е изнервило Юксел, но дали водещият е решил окончателно да се премести в Банкя, или си търси просто вила, в която да отдъхва през почивните си дни, не е ясно. Все пак неотдавна той пръснал близо 200 хиляди лева за чисто ново жилище в престижния квартал „Манастирски ливади”. Водещият на новините се отървал от предишния си имот в „Борово“ и се нанесъл в луксозен апартамент. Преди повече от 5 години плъзна слух, че Кадриев живее в общинско жилище в „Борово”.

И зам.-министърът на спорта хвърли оставка заради скандала с апартаментите!

Апартаментът му там беше тристаен. Интересен е фактът, че според общината, която му е отпуснала жилището, Кадриев се е водел социално слаб, тъй като само на тях се полагат общински жилища на символичен месечен наем. Не е известно как тогава чиновниците са пресметнали, че новинарят попада в графата на най-нуждаещите се, след като чистата му месечна заплата в Би Ти Ви е няколко хилядарки. Той получава и допълнителни суми под формата на ваучери за храна, телефон, дрехи и т.н. Тъй като частната медия задължава и водещите на новините да правят репортажи, то Кадриев получава от време на време и хонорари. Те са между 150 и 200 лв. за материал, коментират журналисти от Би Ти Ви.