Детето на Мария от Стара Загора я намира с нож във врата

Петгодишният син на 22-годишната Мария от Стара Загора я открил в неделя сутринта със забит във врата й нож. Детето се качило на втория етаж в семейната къща на улица „Витоша“ в ромското гето, защото майка му се бавела и не му правела обичайната закуска, пише „24 часа“.

Полицията е арестувала за умишленото убийство 28-годишния Тодор, който живеел на семейни начала с жертвата. Той взел Мария, когато тя била едва на 13 години.

Тодор излязъл преди няколко месеца от затвора, където попаднал заради опит за убийство, налетял с нож на жена в центъра на Стара Загора. Още докато бил зад решетките, той проявявал бясна ревност и агресия към Мария и откровено сипел заплахи, че ще я убие. Тодор бил пристрастен към наркотиците, редовно пушел трева.

Неделя на ужасите: Странна смърт застигна трима, четвърти е в кома в Бургаско!

В събота вечерта мъжът дошъл при Мария в дома й. Двамата вечеряли заедно, вероятно са употребили и алкохол. После двамата се усамотили на втория етаж на къщата, а детето останало долу при баба си. В един момент ревнивият Тодор си тръгнал, но вече било късно и никой от близките на Мария не подозирал, че между двамата възникнала кавга, която завършила с фатален удар с нож. Когато на сутринта разбрали за трагедията, веднага подали сигнал на тел. 112.

При огледа на местопроизшествието са иззети ножът, дрехи и част от одеало със следи от кръв, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив. Назначени са и се извършват експертизи – съдебно-медицинска на пострадалата, дактилоскопна експертиза и ДНК експертиза. Разпитват се и свидетели.

Обвинението срещу Тодор В. е по член 115 от Наказателния кодекс, ако бъде признат за виновен по него, мъжът може да бъде лишен от свобода за срок между 10 и 20 години, уточняват от прокуратурата. Той бил задържан в дома на майка си още в деня, когато бил намерен трупът на Мария. Засега Тодор е в ареста за 72 часа с прокурорско разпореждане, очаква се обвинението да поиска съдът да му наложи най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

Близките на Мария описват Тодор катол ревнивец и изверг. В махалата обаче категорично опровергават първоначалната информация, че неотдавна жената била на гурбет в Испания, където е възможно и да е проституирала. Напротив – описват я като добра и грижовна майка. Най-напред за Тодор дори бе съобщено, че бил неин сводник, но тази версия не се потвърждава.