Юлий Москов изригна за „Апартаментгейт“: Елена Йончева с 2 млн. лв. неясен произход ли говори за морал! Ако Цветанов напусне…

Проблемът с апартаментите на ключови фигури в ГЕРБ е морален. На това мнение е журналистът Юлий Москов, по чиито думи пред Bulgaria ON AIR Цветан Цветанов вече се е превърнал в щета за ГЕРБ, тъй като е направил твърде много бели.

Припомняме, че правосъдният министър Цецка Цачева депозира молба да бъде освободена от поста. Причината са публикациите, че се е сдобила с апартамент на цена, много по-ниска от пазарната. Скандалът детронира и зам.-министъра на спорта Ваня Колева.

Първи в списъка на политиците с имоти е лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Замесено в скандала е името и на Вежди Рашидов.

„От законова гледна точка няма никакво нарушение. Не можеш да продаваш под данъчната оценка, всяко друго нещо е законно. Проблемът е морален. Но най-напред излиза питането кой говори за морал. Елена Йончева с 2 млн. лева с неясен произход?“, коментира Москов.

„Пришиването на Вежди Рашидов към тази история е тъпотия. И след 100 години всички ще знаят кой е Вежди Рашидов“, подчерта журналистът.

Москов е категоричен, че няма да има щети за ГЕРБ, ако Цветанов се оттегли от своя пост.

Политологът Цветанка Андреева е на мнение, че има потенциал в този скандал. А причината е самозабравянето. По думите ѝ мандатността трябва да е тази, която отнема властта на политиците.

„Ако някой трябва да се произнесе, то това е съдът. Обществото забелязва, че се практикува двоен стандарт, това е голямата драма в българския политически модел. Че се съмняваме, че съдът и прокуратурата ще направят тези проверки срещу хората от властта“, коментира Андреева в „България сутрин“.

Според нея вътрешнопартийният сблъсък между Цветанов и Борисов е опасен.