Как да се спасим сами при задавяне? (ВИДЕО)

Различни предмети се забиват в гърлата на хората много по-често, отколкото можете да си представите: храна, кости, дребни дизайнерски детайли и монети при деца … Задушаване е четвъртата най-честа причина за смърт, свързана с неволно нараняване.

 

Какво да правите, ако се задавиte и няма кой да ви помогне? Когато се сблъскате с опасна за живота ситуация, огромно количество хора изпадат в паника, губейки способността да действат смислено.

Пожарникарят и фелдшер Джеф Реман знае това много добре.

„През годините забелязах, че няма наистина ефективни средства за спасяване на някого, ако той се задуши и никой не може да му помогне“, споделя той.

В критична ситуация няма време за размисъл, действията трябва да бъдат доста прости и бързи, но възможно най-ефективни. Именно това са качествата, които Джеф предлага.

Всеки трябва да знае тази достъпна комбинация от няколко движения, която позволява да се избегне ефективно задушаване, защото един ден тя може да спаси живота.

Деколтето ми започна да се сбабичкосва с годините, но една приятелка ми разкри маска за изглаждане и на последната бръчка там

Спасете сами себе си

Идеята за самопомощ хрумва на Рехман по време на занятията във фитнеса, когато инструктор по бокс му показа ефективно упражнение за укрепване на коремните мускули.

В този случай, пожарникарят обърнал внимание на специфичен страничен ефект – значително количество въздух, освободен от белите дробове. Това е жизненоважно в ситуация, в която човек се задави.

Така че, за спасение от задушаване от ваша страна, вие трябва да направите следното.

 

Коленичете и сложете двете си ръце на повърхността на пода, като при лицеви опори.

Протегнете ръцете си и рязко паднете върху гърдите.

Ударът ще доведе до изпускане на въздух от белите дробове, а с него и от останалата част от храната, заклещена в гърлото.

Пожарникарът записа тази инструкция на видео.

Ето го и него: