Начало Новините днес Огромна трагедия! Жена уби 14-годишно българче в Щатите

Огромна трагедия! Жена уби 14-годишно българче в Щатите

Изневиделица черен „Мерцедес“, управляван от жена, помел двете българки, и то точно до пешеходната пътека, съобщава bg-voice.com, цитиран от Blitz.bg. Полицията все още се опитва да изясни защо колата не е спряла, докато двете българки са пресичали улицата Двете са били откарани в болница. Пенка е с леки наранявания и натъртвания, но Мадлен остава в кома. В понеделник следобед лекарите в болница Zuckerberg General Hospital в Сан Франциско обявиха мозъчната смърт на момичето въпреки надеждите на семейството за чудо.

Полицията в Сан Франциско продължава разследването и все още няма отговор дали и какви обвинения са повдигнати на жената, шофирала Мерцедес-а. Вероятно обаче те ще се променят след смъртта на българката. Според една от първоначалните версии силното слънце може да е заслепило шофьора и тя да не е видяла двете българки, които пресичали улицата. Според хората, които живеят в района, обаче общината не е поставила нужните предпазни мерки на пътя. Ограничението на скоростта на Джон Муир драйв е 30 мили в час (48 км/ч), но шофьорите често не го спазват.

Липсват „легнали полицаи“, както и мигащ светофар, който да предупреждава шофьорите, че приближават пешеходна пътека. Районът е на брега на езерото и е любим на хората за разходки. От двете страни на улицата също паркират коли, които често блокират гледната точка на шофьорите и се стига до инциденти. Семейството на Мадлен е от София и идва в САЩ преди 5 години. Тя има по-голям брат Красимир, който стартира gofund кампания, с която се надяваше да събере средства, които да подпомогнат за скъпоструващото лечение. Кампанията беше събрала близо 31 хиляди долара до понеделник вечерта. Но по-рано през деня лекарите обявиха най-страшното.

14-годишната Мадлен издъхна след десет дни в кома

14-годишната Мадлен Котева

Огромна трагедия! Жена уби 14-годишно българче в Щатите

error: Content is protected !!