Цветето, което спаси хиляди жени от кисти, миоми и стерилитет- неговите лечебни свойства са прочути дори сред лекарите

Турта е цвете с оранжеви цветчет а, което притежава невероятни лечебни свойства . Tagetes erecta е видът, който се използва в народната медицина.

Характерен е с ярки оранжеви цветове, богати на каротин. Цветето съдържа противовъзпалителни, антигъбични, антипаразитни и антитуморни свойства.

Препоръчва се като лек при кисти на яйчниците, миоми, мастопатия и женски стерилитет. То е доста полезно за женското здраве. Има способността да топи миоми и миомни възли , което го прави предпочитано средство за тези проблеми.

Златната билка на България-Който я опита, все е доволен-За всичко става-Хемороиди топи, коремни мазнини, гинекологични инфекции

За целта е нужно лековитото цвете да се употребява под формата на отвара. За сигурен резултат приемът е добре да продължи около 5 месеца, в които се правят и почивки от седмица.

Отварата от турта благоприятства правилното функциониране на органите на половата система при жените . Тя помага и при много жени за забременяване, тъй като стимулира дейността на женската полова система и способства за преодоляване на хормоналните проблеми и смущения в цикъла.

Кисти на яйчниците: причини, симптоми и рецепти за бързо елиминиране!

В химичния състав на цветето се съдържат етерични масла, биоактивни, дъбилни вещества и флавоноидите, които обуславят антисептичното и общотонизиращо действие на билката. То повлияват благоприятно при кожни проблеми като обриви, акне, екзема и пъпки.

Доказани са ползите от оранжевото цвете при пациенти, диагностицирани с диабет тип 2. Има свойствата да намалява отоците по крайниците и да помага при мазоли.

Известно е и положителното въздействие на извлека от турта върху зрението, поради високия процент каротеноиди, които се съдържат в него.

Билката няма странични ефекти, но не се препоръчва при бременни жени и кърмачки. Приемът е добре да бъде съобразен и под наблюдение на специалист.