Той работеше почасово в „Пица Хът“, сега продават имението му за 30 млн. долара (СНИМКИ)

Семейството на мъж, който започнал професионалния си живот на почасова работа във веригата „Пица Хът“, но след това придобил  повече от 50 франчайза и превърнал се във фаст фууд магнат, продава имението, което той с толкова труд е построил.
Ричард Фрийланд натрупал състоянието си бавно, събирайки печалбата си като собственик на дузина пицарии „Хът“ и ресторанти KFC  в американските щати Охайо и Индиана, съобщава „Дейли Мейл“.

Приходите, генерирани от 52-та ресторанта за бързо хранене, били достатъчни, за да може той да построи мечтания дом за себе си и за жена си. Това се случило през 1997 година. Фрийланд починал през 2013 година.

Къщата има 16 спални и 27 бани. Имотът се простира на 50 акра земя във Форт Уейн, Индиана. Построена е от работници амиши. В него има още къща за гости, гараж за няколко автомобила, тенис корт и дори къща за управителя на имението.

Вътре в 4-етажната сграда огромно фоайе посреща гостите и ги кара да се чувстват наистина специални. Построените преди 22 години старинни асансьори все още се ползват от обитателите на дома. На приземния етаж има огромна кухня, фризер колкото цяла стая, няколко трапезарии – ежедневна и официална, както и специална винарна за дегустация на вино.

Библиотеката е аранжирана в консервативен английски стил и е разположена на два етажа. Има още бар, стая за забавления и 16 камини.

Вътрешността на къщата изглежда толкова пищна и смайваща, колкото и градините отвън, няколкото езера, мостове и тераси. Отвън спокойно си живеят различни видове риби и диви животни.

Мястото е посрещало легендарни личности. Гости на Фрийланд са били президентското семейство Буш. На погребението му през 2013 година губернаторът на щата заявява: „Фрийланд живееше американската мечта. Приносът му към град Форт Уейн и щата Индиана ще бъде запомнен завинаги“.

Днес къщата е най-скъпия имот в цяла Индиана. Обявена е на пазара за 30 млн. долара.