Извънредна новина за знаковия грабеж от близо 2 милиона от Пощата в Хасково

Приключи разследването по делото за знаковия грабеж на крупната сума от 1 833 000 лв. от Пощата в Хасково. Деянието бе извършено вечерта на 7-ми срещу 8 юни 2016г, когато група маскирани мъже проникват в сградата на Областна пощенска станция, обезвреждайки охранителната техника и привеждайки в безпомощно състояние охранителя.

Извършителите в рамките на минути, проникват в трезора на Пощата и чрез използване на  металорежещи машини отварят три масивни метални каси, като от там отнемат крупната сума пари и след това се оттеглят с предварително подготвени автомобили и маршрути, съобщиха от МВР.

Авиационен експерт с 3 първи версии защо се разби самолетът с българското семейство

В резултат на усилията на разследващия екип сформиран от служители на ОД на МВР Хасково, служители на ГДНП–МВР София и под ръководството на Окръжна прокуратура -Хасково, посредством извършените множество оперативно-издирвателни мероприятия на територията на цялата страна  са установени извършителите на деянието. Според разследващите се касае за криминално проявени мъже с технически  познания. В резултат на водените ОИМ и ПСД част от извършителите са задържани в момент на извършване на друго криминално престъпление. При извършените множество процесуални действия на територията на страната са  намерени  улики и веществени доказателства, уличаващи същите и документиращи престъпната им дейност в извършеното престъпление.

В хода на разследването са  разпитани над 100 свидетели, назначени и изготвени са  близо 40 експертизи, разпознавания и психологически изследвания.

На съпричастните към деянието трима мъже на възраст –45г и двама на по 41 години са  повдигнати няколко обвинения по текстове от НК, касаещи престъпления, за които се предвижда лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

Делото е изпратено на Окръжна прокуратура – Хасково с мнение за предаване на съд на обвиняемите лица.