Нова версия: Разбилият се самолет искал да кацне в Скопие, но му отказали коридор заради…

Самолетът „Чесна” П210Н на българския бизнесмен Георги Бошнаков, който се разби вчера в Македония, е искал да кацне на летището в Скопие, но му е бил отказан коридор, твърди BulNews.

Служител на местната гражданска въздухоплавателна служба признал пред BulNews, че малкият самолет е получил отказ да се приземи в столицата заради мерките за сигурност около заминаването на премиера на Гърция Алексис Ципрас. По същото време водената от него официална делегация се готвела да излети за Атина и по тази причина РВД затворила летището в Скопие.

Авиационен експерт с 3 първи версии защо се разби самолетът с българското семейство

На българския пилот било наредено да кръжи около града поне 30 минути и по тази причина Георги Бошнаков взел решение да продължи към София, тъй като нямал достатъчно гориво да чака във въздуха.

Властите в Македония официално съобщиха, че малкият самолет „Чесна“ е излетял в 15.10 часа /16.10 българско/ от летище „Св. Апостол Павел“ в Охрид и е изчезнал от радарите в 17.16 часа българско време на около 30 км от столицата. От местната гражданска въздухоплавателна служба признаха, че пилотът е поискал да кацне в Скопие заради силна турбуленция, но след това продължил към България, без да уточняват защо е променил решението си.

В злополучния полет загинаха 47-годишният бизнесмен Георги Бошнаков, 47-годишната му съпруга адвокат Калина Корнажева – Бошнакова и двете им дъщери: 19-годишната Биляна и 14-годишната Гергана. Пилотът е притежавал български лиценз за правоспособност.