Родословие: Загиналата в самолета Калина е от знатен габровски род, потомка на който е и Дилма Русеф (СНИМКА)

Загиналата заедно със семейството си адвокатка Калина Корнажева е от знатен род в Габрово.

Припомняме, че жената издъхна след самолета катастрофа край Скопие, като в летателната машина още са били съпругът й Георги Бошнаков и двете им деца Гергана и Биляна.

Корнажева е племенница на известния адвокат Петър Корнажев, знаков депутат от СДС във ВНС.

Той има и роднинска връзка с президента на Бразилия Дилма Русев, за която се знае, че има български корени.

Както писахме машината, която се разби е пилотирана от мъжа, който се занимава с преработка на отпадъци и има клонове на фирмата си в няколко градове в България. Според македонски медии изчезнал от радарите около 17.16 ч. българско време. Контактът е изгубен западно Солунска Глава – най-високият връх на планината Якубица в Северна Македония.

От македонската гражданска въздухоплавателна служба съобщиха, че заради лошите метеорологични условия пилотът поискал да кацне в Скопие, а след това съобщил, че ще продължи към София. Преди да изчезне от радарите той е казал, че има силна турбуленция. Стана ясно кое е загиналото българско семейство при самолетната катастрофа край Скопие!

Два полицейски хеликоптера са се включили в издирването на самолета. За инцидента е информиран министър-председателят Бойко Борисов. Той е издал съответните разпоредби на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, който е в контакт с македонския си колега. МВР предлага да изпрати хеликоптер, който да се включи в издирването на падналия самолет.