Турските хотели цакат нашия туризъм с „All Inclusive“. Това, което планират обаче…

Според агенция АТОР турски хотелиери са предложили да се разшири действието на All Inclusive и туристите вече да ползват безплатно услугите на всички заведения за обществено хранене, разположени и извън територията на хотела. Според техните аргументи, тази мярка ще позволи „стимулиране“ на гостите да оставят повече пари в търговските и развлекателните центрове.

 

Заслужава да се отбележи, че кетърингът в заведенията за обществено хранене също ще бъде безплатен, но туристите би трябвало да харчат пари в близките магазини, нощните клубове, баровете и други места, предлагащи добро прекарване на свободното време.

 

В отговор Асоциацията на туристическите инвеститори на Турция (TTYD) покани авторите на инициативата да проведат експеримент през 2019 г. Тя е да се създаде така наречената „специализирана зона за пазаруване и забавление“, която ще бъде разположена извън хотела, и където „чуждестранни гости“ ще бъдат „изведени“. Освен посочените по-горе заведения, в тази зона ще се намират и ресторанти, сувенирни и хранителни магазини, както и редица други обекти. Пилотен проект може да бъде обиколка, включваща вечеря в ресторант от системата All Inclusive. По този начин властите възнамеряват да разберат дали такива „походи“ са способни да мотивират туристите да развържат  кесията си.

Жена отиде на масаж в обичан от българите екзотичен курорт и свърши на инвалидна количка

 

 

Предполага се, че Кемер ще бъде първият град, в който ще бъде изпитана гореспоменатата система. Именно тук местните предприемачи ще предложат да създадат цяла „улица“, състояща се от най-разнообразни магазини и лавки, в които впоследствие туристите могат да оставят парите си, купувайки стоките, които ги интересуват.