Български наследници на американски милионер в кървава битка за 4 млн. долара!

На 11 март, в четвъртък, в пловдивския Апелативен съд за втори път ще започне едно от делата с най-висок обществен интерес от последните години. Пред магистратите ще застане Иванка Ройдова, която е подсъдима за поръчителството за 6 убийства.

Според прокуратурата 68-годишната жена е поръчала да ликвидират брат й, синът и дъщерята му, зетят и двете внучета, съобщава „Трафик“. Ройдова бе осъдена на 3 години условно от Окръжен съд – Пловдив, а няколко месеца по-късно състав на Апелативен съд я осъди на същия срок, но този път реално. Ройдова бе отведена с белезници от съдебната зала директно в затвора в Сливен.

Още няколко месеца по-късно Върховния касационен съд отмени решението на пловдивските магистрати и подсъдимата бе освободена. В мотивите си ВКС поставя редица въпроси, които по време на съдебното следствие са останали без отговор. Дни, преди да се изправи пред съда, Иванка Ройдова разкри своята версия.

Три години след ареста си, тя продължава да твърди, че е невинна и е жертва на добре скроена схема, в дъното на която стоят … 4 милиона долара. Парите са наследството на Георги Ройдов, българин емигрирал по времето на комунизма в Америка и осъществил своята американска мечта.