Страшна трагедия! Българката, убитата от мъжа си в Германия, е била…

24-годишният Кирил Челебиев, който бе задържан за убийството на съпругата му Меди в германския град Бад Наухайм, е настанен в психиатрия, пише „Билд“, цитиран от Dir.bg.
От германската полиция съобщиха, че младият мъж е с тежко психическо заболяване. Той бе задържан на 8 април в магазин за строителни материали, след като предната вечер бе открито тялото на 25-годишната му жена в апартамента им.  

Адвокатът на Челебиев отказва всякаква информация за подзащитния си, а към момента разследването се води за непредумишлено убийство. По информация на „Билд“ младата жена, която е била бременна, е била намушкана.

Междувременно в родопското село Корита бе обявена дарителска кампания, за да се съберат средства за транспортиране на тялото на Меди Челебиева от Германия, съобщиха от Община Рудозем.

Хората в селото са потресени от трагичната смърт на родената в Корита млада жена. Кампанията, която е обявена и в социалните мрежи, ще помогне на семейството, за да бъде погребана Меди в родното си място. Няколко хиляди евро са необходими за транспортиране на тялото от Бад Наухайм до България, а семейството на Меди не може да ги осигури, обясняват инициаторите на кампанията.

Младото семейство заминало на работа в чужбина преди две години. Община Рудозем също ще помогне на опечаленото семейството на Меди, заяви кметът на града Румен Пехливанов.