Помните ли Стоянка от Карлово, която изчезна преди 5 години и всички я търсеха-Ето какво се случва!

Двете деца на Стоянка Дудекова от Карлово вярват, че майка им е жива. Тя изчезна на 26 март 2014 г.

и оттогава няма следа от нея. 18-годишният й син Христо ще е абитуриент следващия месец, а сестра му Ивелиана ще е абсолвентка. „Минах три пъти през детектор на лъжата, тъй като подозираха мен за изчезването й.

Но издържах тестовете“, заяви бившият съпруг на Стоянка Веселин Божилов. Двамата се развели пет месеци преди тя да потъне мистериозно. Заради влошените им отношения криминалистите смятали, че Веселин може да е замесен в престъпление срещу нея.

„Делото за Дудекова е спряно, защото всички процесуални възможности са изчерпани“, заяви зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева-Минчева. Тя поясни, че продължава издирването на Стоянка от Интерпол, включена е и в Шенгенската информационна система. На няколко пъти досега разследващите са сравнявали ДНК, взета от слюнките на двете деца на Стоянка и от баща й, с проби на неразпознати трупове на жени, открити у нас и чужбина. Съвпадения обаче нямало.

Децата на Дудекова не губят надежда и се надяват да видят майка си на своите балове. Христо завършва гимназия в подбалканския град, а кака му се дипломира в Пловдивския университет с лингвистика.

„Отлична студентка е. Възнамерява да запише магистратура. Христо няма амбиции за висше, ще помага в семейния магазин за авточасти“, обяснява бащата. От няколко дни синът му бил в еуфория, след като взел книжка. Имал желание да кара джипа на баща си, но той е категорично против. Смята, че млад шофьор не бива да управлява 3000 кубика кола. Затова Ивелиана ще седне зад джипа, а Христо ще трупа опит зад волана на нейния фолксваген поло.

Пребитият от цигани в Габрово магазинер с изненадващо изказване (ВИДЕО)

„Грижа се децата, опитвам се да заместя майка им. Не говоря с тях за нея, за да не ги разстройвам“, казва Божилов. След изчезването на Стоянка той живее в нейния дом на ул. „Васил Караиванов“ заедно със сина и дъщеря си. Снимките й още висят по стените. Всички врачки, при които ходили, ги уверявали, че ще се появи жива и здрава.

Веселин признава, че не поддържа никакви връзки с роднините на бившата си жена заради обвиненията, които са хвърлили върху него. Сестра й Станка многократно заявявала пред медиите, че Божилов има пръст в изчезването на Стоянка, но липсвали всякакви улики срещу него. 48-годишната жена е излязла от дома си преди пет години и тръгнала на работа първа смяна, но така и не стигнала до спирката на служебния автобус. Проверени са всички възможни версии – за похищение, прегазване с кола и скриване на трупа, убийство, бягство в чужбина, но нито една не се е потвърдила./За жената