Най-могъщият мафиотски клан „Ндрангета“ – обезглавен

Когато полицията погва „Коза Ностра“ през 90-те, нов мафиотски клан вижда възможността да се качи на върха. Тихо, скрито от полицията, „Ндрангета“ развива своята дейност в Калабрия. И без никой да се усети, скоро тя контролира всички важни пътища за трафик на кокаин, има връзки с доставчици от Перу, Колумбия и Бразилия. А парите от нелегалната си дейност изпира в кафета и пицарии из цяла Европа.

Мистерията с българина Валентин Качанов, който изчезна в Англия, се заплита

След множество акции и преследвания, четирима от висшите членове на „Ндрангета“ бяха заловени, а кланът „обезглавен“, както заяви италианският вътрешен министър Матео Салвини.

„Какъв прекрасен ден“, заяви Салвини и благодари на полицията, че е ударила „една от най-влиятелните престъпни групи в Калабрия“. Но дали наистина тя е „обезглавена“?

Още от самото създаване на клана е трудно да различиш кръвното семейство от мафиотското семейство. Всички членове на „Ндрангета“ са толкова близки, че когато хиляди от последователите на „Коза Ностра“ се превръщат в информатори на полицията, тези, които предават „Ндрангета“ се броят на пръстите на едната ръка. А те така и не оцеляват дълго. И именно заради това, според някои експерти, на мястото на една отрязана глава, могат да се появят нови две.