Шокиращи разкрития около една от най-знаковите мокри поръчки в Бургас

15 години след показния разстрел на Димитър Видев, по прякор Релакса, убийството на пъпа на Бургас все още остава неразкрито. Една от знаковите мафиотски „мокри поръчки“ в региона бе извършена в ранни зори на 18-ти август 2004 г. на кръстовището на ул. „Алеко Богориди“ и „Цар Симеон I”, в супер центъра на града. 

„Релакса е застрелян от професионалист, които си изкарва хляба с този мръсен бизнес“, пише „Флагман“, позовавайки се на отлично информиран източник.

Килърът изскача от храстите до близката пресечка – ул. „Войнишка“ и стреля 3 пъти с 9-милиметров „Макаров“ в тялото на 28-годишния Видев, който в този момент се намира в бялата си „Лада“ заедно с най-близкия си авер Тодор Стамов-Малкотърновския. Смъртоносен се оказва един куршум в сърцето на Релакса.

След разстрела убиецът тръгва да бяга към Морската градина. Единственият свидетел Малкотърновския твърди, че не е успял да види лицето му, а само неговия силует. Описва килъра като висок и слаб.

Веднага след убийството полицията прави няколко претърсвания в домовете на Релакса и негови приближени. Разследващите откриват тефтери с подробни списъци и данни за всяка една улична проститутка в Слънчев бряг.
Малко след убийството е заведено дело за сводничество срещу няколко човека, включително и Тошко Малкотърновския. Смята се, че по това време Релакса и аверите му отговарят за уличните жрици в най-големия ни морски курорт.

Сръбската мафия е ликвидирала Анжело Димов и жена му в ЮАР

Тогава в Слънчев бряг е имало няколко потока от проститутки и сводници, като най-големи са били старозагорският и сливенският. Всички сводници се отчитали на Релакса, за да бъдат оставени да работят на спокойствие. Ако някой откажел да се подчинява, следвали наказателни акции и рекет, разкриват още нашите източници. Това обаче важало само за пиацата, а не за елитните труженички в лъскавите клубове.

Бизнесът с плът обаче се видял доста апетитен на популярен бос и той проявил интерес към сегмента, контролиран до този момент от Димитър Видев.

Още в началото е отхвърлена версията, че Релакса е убит заради показанията му за ликвидирането на предприемача Димитър Стаматов-Мастара. Малко след това отпада и теорията, че Видев е поръчан от Георги Илиев заради погром в едно от заведенията на боса на ВИС и зверски побой над негов лейтенант. Това е и най-разпространената версия за убийството в ъндърграунда. Бургазлията обаче успява да се откупи след помощта на местните босове, които доста настоятелно ходатайствали за него пред Главния.

Разследващите правят пробив по случая само няколко дни след екзекуцията в Бургас. Служител на МВР съобщава, че е дочул много интересен разговор докато си пие сутрешното кафе в заведение в шуменско село. Той разказва как 4-5 мъже си говорят за убийството на съседна маса. Веднага започват разпити и разпознавания в тази посока.

Междувременно излизат резултатите от балистичната експертиза на проектилите, намерени на местопрестъплението. Тя показва, че със същото оръжие е извършен разкрит грабеж на банков клон в София. След удара престъпниците започват престрелка с охраната, след което са подгонени от полицията. Единият успява да избяга, но другият е заловен.

Първото нещо, което избягалият бандит прави, е да се отърве от оръжието. Той се свързва с известна ъндърграунд фигура. Двамата намират посредник – бивш учител от Шумен, близък на известен бос с интереси в Слънчев бряг. Той намира купувач и сделката за продажбата на 9-милиметровия „Макаров“ е сключена в кафето на бившия хотел „Плиска“ в София. Според източници на „Флагман“ посредникът е търсел чисто оръжие и нямал представа, че с пистолета е извършено друго престъпление.

Следва арест на висок и слаб мъж с „Макаров“, който впоследствие е осъден за няколко убийства и в момента все още се намира зад решетките. Той е част от шуменската банда за „мокри поръчки“, която полицията наблюдава от известно време. Смята се, че именно арестуваният е физическият извършител и на убийството на Релакса.

Въпросната банда от Шумен пък е подгрупа на много известно ОПГ за убийства, ръководено от боса с интереси в най-големия ни морски курорт. Той имал явен конфликт с Релакса, тъй като искал да завладее бизнеса на бургазлията.
Влиятелната ъндърграунд фигура, чието име засега ще запазим в тайна, вече успяла да получи разрешението на столичните босове на СИК, които обаче му казали, че първо трябва да се разбере с другата групировка ВИС. Той лесно успял да сключи сделка с местните лидери, но не и със сприхавия бургазлия.

Стигнало се до среща на бензиностанция ОМВ срещу бл. 1 в жк. „Славейков“, по-известен като „Поморина“. Според мълвата босът отишъл на преговорите с 40 човека, а Релакса само със своя авер Тошко Малкотърновския. Неконтролируемият бургазлия обаче изобщо не бил настроен за приказки. Видев побеснял, хвърлял столове, обръщал маси, докато другият се опитвал да се разберат мирно и тихо.

„Праснаха го заради бизнеса с уличните проститутки в Слънчев бряг. Не можаха да разделят 9 000 лв. на седмица“, казва отлично информиран източник.

Въпреки пробива по случая обаче делото е спряно малко по-късно. Мотивът – липса на достатъчно доказателства!

Много интересна е и друга версия за убийството, която до момента е забулена в тайна. Приживе мускулестият бургазлия е имал интимни отношения с жените на няколко влиятелни бизнесмени. Единият от предприемачите бил с корави връзки в подземния свят и е имал възможност и мотив да поръча Релакса.

Много интересно е и последното съобщение, което бургазлията получава на мобилния си телефон, преди да го екзекутират.
„Сега ще видиш какво може да се случи в света на парите!“, гласи въпросният смс. Той обаче е от предплатена карта, която не може да се проследи.

Тази любопитна версия също е отхвърлена от разследващите след разкритията, свързани с шуменската банда.