Проф. д-р Черкезов огласи състоянието на пострадалите в мелето с Местан

„Семейството е в стабилно здравословно състояние. Всички са в в адекватно състояние.“ Това заяви в ефира на Нова телевизия директорът на кърджалийската болница Проф. д-р Тодор Черкезов, където вчера бе настанено пострадалото при катастрофата с лидера на партия ДОСТ Лютви Местан семейство.  

„Майката и детето са в хирургично отделение. Майката има травми в областта на главата, детето също. Бащата има контузия в областта на кръста, със спукан поясен прешлен е. Състоянието им е адекватно, но са в сложно психологическо състояние в момента, но това е нормално“ смята директорът.

„Всички изследвания са направени. Като цяло състоянието им е добро“, добави той и отсече: „Вероятно до 2-3 дни, ако се потвърди, че действително е стабилно състоянието им, те ще бъдат изписани.“

Той разкри и какви изследвания са направени на Лютви Местан: „На него са му направени необходимите изследвания и общ медицински преглед. Не се установяват проблеми от здравословен характер, т.е. той бе в стабилно състояние. Алкохолната му проба е отрицателна. Не е имал никакви опиати в организма“, заяви директорът.

Прокуратурата още не е повдигнала обвинения срещу лидера на ДОСТ.