Ето го бабаита обезобразил жена в София, извади нечувана версия (СНИМКИ)

Софийски районен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 24-годишния Габриел Иванов, задържан за жестокия побой над 70-годишна жена в столичния квартал „Толстой“.

От прокуратурата бе поискана най-тежката мярка с мотиви, че Иванов е нанесъл брутален побой на жената, от събраните доказателства става ясно, че е автор на деянието, заплашвал е пострадалата с убийство, както и има опасност да се укрие и да извърши друго престъпление. Обвинението цитира съседи на Габриел, които разказват, че е конфликтна личност и са съветвали семейството на пострадалата да не му обръщат внимание.

Зловещи разкрития за трупа, намерен край „Пещерско бърце“

Защитата на Габриел Иванов оспори искането на прокуратурата, като обясни, че няма категорични данни за авторство на деянието.

Преди съдебното заседание Иванов заяви, че не е удрял умишлено пострадалата. Това беше рефлекс, не съм я удрял умишлено и не съм я пребивал, каза той преди съдебното заседание, като уточни, че в миналото е тренирал кикбокс.

Провокиран бях да се кача при тях от шума. От шест месеца живеят над моето жилище. От тогава са доста шумни. Като се качих горе, почуках на вратата, никой не ми отвори. В този момент възрастната дама излезе от асансьора и ми се нахвърли словесно, посегна към мен и ме сграбчи. Това ме провокира, тогава се е получил рефлексът, каза младият мъж.

Преди произнасянето на съда Габриел Иванов заяви, че всички сме хора, че няма да се повтори това, което е направил, като още веднъж подчерта, че не е имало умисъл в действията му, които били рефлекс.

Припомняме, че след побоя пребитата жена е с множество телесни увреждания – хематоми, кръвонасядания и разкъсно-контузни рани, както и със счупена ръка.

Днешното решение на Софийския районен съд не е окончателно и може да се обжалва пред Софийския градски съд.