Злокобно: Голият мъж край Смолян убит по сценария от „Дяволското гърло“!

Злокобно убийство точно като в хита „Дяволското гърло“ скова Смолян. В гориста местност край града е бил открит обезобразен труп на гол мъж. Тялото му било покрито с борови клонки, а лицето му нагризано от диви животни, пише „Телеграф“. 

Сериалът по Нова телевизия с Владо Карамазов и Теодора Духовникова, който е абсолютен хит в момента, започна точно с такъв случай. Тялото се оказа на трафикант на бежанци. В реалността откритият труп също е на бандит, който дълги години е лежал в затвора, разкриха от МВР и прокуратурата. „Може да става въпрос за един или няколко извършители, не изключваме и версията да е убит там или да е убит другаде и да е пренесен на мястото, на което е открит“, обяви вчера на брифинг зам.-окръжният прокурор на Смолян Недко Симов.

Трупът на жертвата с обезобразено лице бил открит в понеделник от жена, която събирала гъби в района на „Пещерското бърце“ до разклона за Пещера и Турян. Изпладнала в шок, тя подала сигнала в полицията и за минути мястото почерняло от криминалисти, точно както в хитовата лента. Оказало се, че тялото е на гол мъж, само по слипове, а главата му била изгризана от гризачи, споделиха запознати с разследването. Първоначално не е излязло по мъжа да има следи от насилие. „При първоначалния оглед не бяха установени следи от насилие, рани от убождания или външни следи,, сочещи насилие“, обясни вчера Симов. Вторият оглед също не показа нищо странно, но вече притретата експертиза истината излезе наяве.

Мъжът е удушен, като е счупена подезичната му кост, допълни за.-окръжният прокурор на Смолян. На място досущ като в „Дяволското гърло“ бил изпратен екип криминалисти от София, който да помогне на местните ченгета. Точно по този начин действат и в сериала, като на помощ обаче е пратена агентката на ДАНС Мия Язова (Теодора Духовникова).

Съдебните медици смятат, че мъжът е бил убит преди ореди 15-20 дни, Тъй като тялото било деформирано от дивите животни, се наложило да се снемат отпечатъци, за да го разпознаят. Късно вчера вечерта основното предположение беше, че убитият е 42-гдишният Георги Г. В хода на разследването станало ясно още, че той е сирак, осиновен преди много години. По-голямата част според местните хора обаче е прекарал в затвора за различни престъпления.

Интересно е, че на 28 март Георги излязъл от затвора и повече никой не го видят.

„имаме насоки за евентуалната самоличност на лицето. Събираме доказателства:, заяви и прокурор Недко Симов.

Почти по същия начин се изрази и героя на Карамазов – полицай Филип Чанов, който оглавява полицията в Смолян в „Дяволското гърло“.

За да се докаже по категоричен начин самоличността на убития, ще се направи ДНК-експертиза. Извършено е претърсване и изземване от помещения в Смолян, които е обитавал бившият затворник. Тепърва ще се разглеждат всички версии за убийството на Георги, както и кой има мотив да убие и съблече хол мъж в разцвета на силите му.