Ново безчинство: Насред Пловдив този циганин смял от бой… (СНИМКА)

Славчо, който на 12 април в подлеза при тунела „Север“, на бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“ е бил сляп възрастен човек, получи наказание от Районен съд Пловдив. Той е задържан за срок от седем денонощия, става ясно от съдебното решение, предаде Plovdiv24.bg.

Славчо като чул възрастният мъж да свири в подлеза на кавал, се отправил към него и започнал да му крещи да престане да свири. Настоял да се маха от там, започнал да го блъска и удря, взел му от ръцете кавала и бастуна и ги счупил в стената. Двама други души станали свидетели на инцидента и подали сигнал на 112. Нарушителят Славчо бил задържан от пристигналите на място служители на МВР.

„Това е лицето Славчо, циркулира в района на центъра и Стария град в Пловдив. Днес, докато се занимавах с ремонти по къщата ни, при мен дойде разстроена и търсеща помощ една от моите детски учителки (г-жа Теодора Цанкова) и ме информира, че лице от ромски произход бие слепия възрастен човек, който свири на кавал в близкия подлез.

Погребват малката Еджрин, загинала в адската катастрофа с Местан! (СНИМКА)

Веднага отидох на място и заварих въпросния Славчо, видимо агресивен. Възрастният слепец бе доста уплашен, но в стабилно състояние. Наглецът му откраднал бастуна и кавала, защото не му се слушало. Опита се да избяга, но неуспешно. Установи се, че именно той е биячът и бе задържан. Благодарности на патрула на 4-то РУП за бързата и професионална намеса“. Това написа вчера в социалната мрежа Фейсбук Крикор Сренц.

„Днес, малко след 17:30 часа, същият този миризливец пиеше кафе пред магазинчетата за цигари на ул. „Железарска“. Бързичко са го освободили полицаите…“, гласи един от коментарите под публикацията…

Така се стига до вече наложеното от съда наказание.