Джамбазки със страшно предупреждение за циганина Северин, убил Виктория!

„И така, циганинът, който изнасили, измъчва и уби по особено жесток и мъчителен начин млада майка в Русе, получи само тридесет години затвор. Това не е справедливост. Не е и възмездие.
Защото, след има-няма петнадесет години, това същество отново ще е на свобода. Отново ще дебне в храстите. Някоя жена. Майка“, така евродепутатът Ангел Джамбазки започна свой коментар по повод новината, че Северин Красимиров ще лежи 30 години в затвора за убийството на русенската журналситка Виктория Маринов.

„Още след убийството на студентката във Велико Търново, извършено отново от циганин-рецидивист, извършил две доказани убийства преди това, поискахме промяна в законодателството.

Поискахме така нареченото „съкратено производство“ да не се прилага при такива зверски престъпления. Настояваме извършителите на подобни зверства да получават единствено справедливото наказание – доживотен затвор без замяна. Уви, ГЕРБ и БСП не ни подкрепиха. Направиха се на хуманни и „европейски“.

Днес отново сме свидетели на отказ от правосъдие. Отказ от справедливост. Отказ на възмездие. Жалко. Моите дълбоки и искрени съболезнования на близките на жертвата, които днес отново преживяха жестока трагедия.

Моето лично мнение е, че такива зверства заслужават само и единствено смъртно наказание. Това е единственото справедливо възмездие. Това е единственият начин да предпазим бъдещи потенциали жертви. Ще го направим, когато имаме достатъчната Ви подкрепа“, написа още Джамбазки в личния си фейсбук профил.