Извънредна новина за разследването срещу Лютви Местан!

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу лидера на ДОСТ Лютви Местан, обвиняем за причиняване на катастрофа със загинало 6-месечно бебе, съобщиха от прокуратурата. До Цацаров са постъпили молби от пострадалите родители на починалото дете за осъществяване на постоянен надзор върху разследването.

Главният прокурор възложи на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощна прокурорите от Окръжната прокуратура в Кърджали. Цацаров е преценил, че досъдебното производство се отличава с фактическа и правна сложност и е със засилен обществен интерес, тъй като обвиняемият Местан е публична личност, лидер на политическа партия. Взети са под внимание и отправените молби за това от родителите на пострадалото дете, уточниха от държавното обвинение.

„По делото предстои да бъдат извършени множество процесуално-следствени действия и да бъде привлечен по-голям експертен и аналитичен ресурс. Това налага оказването на организационна помощи цялостна подкрепа на наблюдаващите прокурори от ОП – Кърджали”, изтъкват от прокуратурата.

Местан е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост заради пътния инцидент от 14 април, при който загина 6-месечно бебе, а родителите и другото им дете бяха ранени.