6 храни, които ще върнат метаболизма ви от преди 10 години

Десетки диети обещават бърза загуба на тегло с помощта на някои продукти.  Ускоряването на метаболизма  е подходящ метод за решаване на този проблем, който с право може да се нарече универсален.

Каквото и да е изкушението и да се яде повечко храна, този подход може да доведе до обратен резултат – увеличаване на масата, да не говорим за по-сериозни последствия. Тялото трябва да получи достатъчно количество хранителни вещества, така че е необходимо да се яде преди всичко балансирано.

Предлагаме ви списък от продукти, които ще спомогнат за ускоряване на метаболитните процеси, те ще ви заситят в максимална степен и няма да навредят на фигурата ви.

 

6 продукта, които ускоряват метаболизма

6 продукта, които ускоряват метаболизма

Месо от пуйка и пиле

Диетично месо, съдържащо голямо количество протеини, стимулира подобряването на метаболитните процеси. Например, пилешката гърда, съдържаща 300 калории, ще даде 210 от тях на енергийните разходи на тялото, а останалите 70 ще отидат за нейното усвояване. Казано по-просто, дълго време ще забравите за глада и ще бъдете пълни с енергия без последствия за фигурата ви.

6 продукта, които ускоряват метаболизма

Млечни продукти   За да подобрите метаболизма, трябва да се грижите за мускулната маса. Добавете към вашата диета нискомаслени млечни продукти – източници на калций и витамин D, които са от съществено значение за здрави кости и мускули.

Салата- четка за здрави черва. Почистете всичко отвътре лесно и бързо, и най- важното вкусно

Пълноценно зърно Храносмилането на цялото зърно е страхотна идея. Тялото изгаря два пъти повече калории, когато яде храни, богати на фибри. Много по-полезно е да се яде кафяв ориз или зърна от овес, отколкото обработените люспи.

Лют пипер

Капсаицинът е активна съставка, съдържаща се в лютите чушки. Това вещество се бори с увеличаване на теглото, регулирайки чувството на глад. Сложете на ястията си лют пипер във всякаква форма

6 продукта, които ускоряват метаболизма

Чай

Студеният или горещ зелен чай ускорява метаболизма почти веднага. Той съдържа мощен антиоксидант, известен със своя терапевтичен потенциал.

6 продукта, които ускоряват метаболизма

Елда и леща

Дефицитът на желязо в организма води до инхибиране на метаболитните процеси, както и до развитие на анемия. Не забравяйте да включите в диетата си храни, богати на тази ценна минерална субстанция, елда и леща.

6 продукта, които ускоряват метаболизма

За ефективна загуба на тегло е важно да се консумира достатъчно вода: диетолозите съветват средно да се пие по 2 литра вода на ден, с изключение на други течни храни и напитки.

Тези 6 продукта са достатъчни, за да направят пълноценна дневната ви дажба и да не почувствате никакъв глад