Футболният свят в шок след внезапна смърт!

Футболният свят и най-вече този в Африка тъгува по 28-годишния Папи Фати. Националът на Бурунди издъхна по време на мач в Свазиленд за своя тим Меланти Чийфс. След едва 15 минути на терена Фати се свлекъл на земята и по-късно в болница беше потвърдена неговата смърт. Смята се, че той е починал вследствие на сърдечна недостатъчност.

Шофьор заспа зад волана и със 155 км/ч уби семейство с малко дете на АМ „Тракия“

Вграден видеоклип

Футболистът беше освободен от предишния си клуб Бидвест Уитс, след като бил диагностициран със сърдечни проблеми. След като не успял да си намери клуб в Южна Африка, той се преместил в Свазиленд, където подписал шестмесечен договор. Два гола в седем мача приковали вниманието на селекционера на Бурунди, който го повикал за националния тим след тригодишно отсъствие.

 

През март играчът е бил неизползвана резерва по време на двубоя между Бурунди и Габон (1:1). През миналата седмица Фати потвърди пред африкански медии, че през януари е бил посъветван от лекари да спре да играе футбол. Той обаче взел решение да продължи кариерата си, вярвайки, че здравословните му проблеми са отминали.