12 храни, с които здраво слабеем

Кисели краставички, ябълки, ядки и зърнени храни са само някои от храните, които ще ви заситят по-дълго, а желанието за друга храна ще бъде минимално.

Чили 

Най-новите изследвания показват, че лютите подправки помагат за намаляване на апетита. Тези, които в своето хранене  добавят ¼ супена лъжица лют червен пипер бързо се чувстват сити и доволни. Учените в едно проучване намалили дневният прием на храна на 75 процента от препоръчаното, но в ястията добавили люти подправки. Никой от анкетираните не е имал нужда от повече храна в сравнение с тези, които ядат 100 процента препоръчвана дневна количество храна, без подправки.

Грах, леща и боб

Грах, леща и боб са суперхрана богата на фибри, антиоксиданти, витамин B и желязо. Меню, в което включите нещо от по-горе посочените лесно ще контролира апетита и дълго ще останете сити.

Ябълки

Нима трябва отново да пишем добрите ефекти на ябълките? Ако изядете ябълка половин час преди основното хранене ще имате по-малък апетит, тъй като това ще ви „напълни“ с вода и фибри, пише Huffington Post.

Супа

Хората, които за обяд първо ядат супа намаляват общия прием на калории от храна. Супиата обикновено е нискокалорична и вкусна, а защото заема доста място в корема няма да почувствате нужда от много храна.

Вода Симптомите на глад и жажда са много сходни. Понякога може би просто сте жадни или чувствате малко глад. Пийте достатъчно вода дневно, за да бъдете хидратирани, освен това водата ще върне енергията ви, ще ви се подобри настроението и познавателните способности. Чувствате ли следобедна внезапна нужда за нещо сладко, тогава изпийте чаша вода и изчакайте 10 минути. Шансовете са големи, че гладът ще мине, а вие няма да добавите излишни килограми.

Краставички Не само кисели краставички, но и обикновени ще ви помогне да намалите приема на калории. Те съдържат мастни киселини, които подобряват връзката между стомаха и мозъка така че намаляват производството на хормон, който подобрява сигнализира за апетит. Същевременно съдържат пробиотици, които подобряват храносмилането.

Яйца Протеините от яйцата ще ви направят сити до късния обяд.Изследванията показват, че класическия закуска (яйца и бекон) дълго поддържа човека сит, намалява глада, а заради това през деня ядем по-малко.

Черен шоколад Тъмният шоколад насища и заради него ще ядете по-малко. Почувствате ли нужда от нещо сладко, хапнете от него, а не по млечния шоколад.Освен, че няма да ядете много, благоприятно ще действа на кръвното налягане и ще защити сърцето и мозъка.

Суроватъчен протеин Той се счита за един от най-здравословните протеини, а тезим които ядат или пият казват, че не изпииват ниакъв глад в следващите няколко часа.Можете да добавите в смути или зърнени храни, но във всеки случай добре проверете какво купувате.

Ядки

Започнах да я накисвам в кисело мляко и да я хапвам за нередовен стомах, а след седмица забелязах, че слабея!

Те са естествено решение да спрете глада, заради наситени мастни киселини, протеини и фибри, пише Huffington Post. С тях дълго ще останете сити, а ако ядете с въглехидрати, плодове и  каша, храносмилането ще се забави и ще се регулира кръвната захар, поради което няма нужда за сладко да имате.

Мюсли В сравнение с останалите зърнени култури, мюслито дава дълго усещане за ситост, ако се съди по досегашните проучвания. Богато е на фибри, протеини и бета глуканом. Освен това след него ще останете сити и няма да получите пристъп на глад.

Авокадо Ако изядете половин авокадо с обяд си ще се чувствате по-сити и по-късно ще имате нужда от нещо малко. Поради състава си много бързо ще се заситите и с него със сигурност ще пропуснете всички нездравословни празни калории между храненията.