Извънредна новина за Звяра-българин, убивал жени! Трагедията става все по-голяма!

Откриха четири от търсените седем тела на жертвите на серийния убиец, признал за престъпленията си, пише кипърското издание Cyprus Mail. Продължава търсенето на останалите три.

Жертвите на убийството включват 39-годишната Мери Роуз Тибурио, чието тяло е било намерено от полицията в шахта на мината Мицеро на 14 април, Ариан Паланас Лозано, на 28 г., от Филипините, чието тяло се смята за открито в същия рудник на 20 април, въпреки че това все още не е потвърдено официално; и трето тяло, за което се смята, че принадлежи на жена от Непал, което е било открито на стрелбище в Орунта в четвъртък следобед.

Според самопризнанията на убиеца вероятно може да е на жена на име Асмита Хадка Биста от Непал, която е използвала онлайн името Ката Ано и е била в контакт с „Орестис“ – самоличността, използвана от предполагаемия убиец, където според съобщенията, две от жертвите са срещнали убиеца си. Полицията все още издирва три тела. Останките на една от жертвите са открити в куфар в езеро, посочено от убиеца, изваден в неделя. Тялото на Тибурсио е открито на 14 април в шахта в близост до Мицеро, което даде начало на разследването. Майката и дъщерята са изчезнали миналия май. Една седмица по-късно екипите за търсене са намерили друго тяло в същия рудник, за което се смятало, че е на Лозано, която изчезнала през юли 2018 г., но не е идентифицирана окончателно.

Екип от британски експертище бъде изпратен в Кипър в понеделник, за да подпомогне разследването. Съобщава се също, че властите в северната част също започват разследване на убийството на жени от чуждестранен произход. Документът съобщава, че те се съсредоточават върху убийството на 40-годишната виетнамка Дам Тхи Хоп, която е изчезнала през октомври 2017 г., и чието тяло е намерено близо до летище Тимбу (в Северен Кипър)през януари 2019 г.