Опустошителен рояк скакалци носи страшно библейско пророчество (ВИДЕО)

 

Инвазивен рояк скакалци, който връхлетя земеделските култури в Саудитска Арабия, е доказателство, че 10-те наказания, които Бог изпраща на Египет, са се завърнали с пълна сила и вещаят края на света. Това твърди евангелистки пастор от щата Илинойс, след като видя в природната стихия знак от Бог.

Унищожителни рояци от скакалци са били забелязани тази седмица да преминават границата между Саудитска Арабия и Йордания. Вредителите се спуснали към град Тафила – един от големите земеделски центрове в южната част на страната, известен с обширните си маслинови и овощни градини.

Опустошителен рояк скакалци носи страшно библейско пророчество (ВИДЕО)

Местната новинарска агенция The National съобщава в понеделник, че ситуацията е била толкова тежка, че властите в Йордания били принудени да изпратят военновъздушни сили да отблъснат нашествениците. Тонове пестициди са били разпръснати над района.

Дни преди разрушителната атака на скакалците, от официалната служба на ООН, следяща движението на насекомите – Locust Watch, са предупредили, че през последните няколко седмици популацията на скакалци в Саудитска Арабия и Иран значително се е увеличила.

Опустошителен рояк скакалци носи страшно библейско пророчество (ВИДЕО)

Един евангелистки проповедник от САЩ е убеден, че това не е просто природно явление, а знак за наближаващия Апокалипсис.

Според пастор Пол Бегли от Уест Лафайет, щата Индиана, унищожителното нашествие на рояците е едно от 10-те библейски наказания, които Бог изпраща на Египет и са свързани с пророчествата за Страшния съд.

Проповедникът вярва, че краят на света, описан в Библията съвсем скоро ще дойде и времето на човечеството изтича.

Той твърди, че е видял всички доказателства за края, описани в Книгата Изход от Стария Завет.

„Скакалци? Библейските наказания се завърнаха. Какво имам предвид? Точно както се разказва в Библията, рояци, огромни рояци от скакалци, прелитат в небето над Саудитска Арабия. Това е едно от божиите наказания, които Бог изпраща и сега то се завръща с библейски мащаби. Това е катаклизъм“, твърди пастор Бегли.

В Книга Изход, втората книга от Петокнижието, се разказва за извеждането на евреите от Египет. Един от основните моменти в нея описва гнева на Бог, изпратен на египетския народ под формата на 10 наказания, едно от които са скакалците.

Опустошителен рояк скакалци носи страшно библейско пророчество (ВИДЕО)

Ето какво пише в Книга Изхода: “Тогава Господ рече на Моисея: простри ръката си над Египетската земя, и нека нападнат скакалци в Египетската земя и поядат всичката земна трева (и всичките дървесни плодове), всичко, що е оцеляло от градушката. И простря Моисей тоягата си над Египетската земя, и Господ прати в тая земя източен вятър, който трая целия тоя ден и цялата нощ. На сутринта източният вятър довея скакалците. Скакалците нахлуха в цялата Египетска земя и нападнаха цялата Египетска страна в голямо множество: такива скакалци по-преди не е имало, и подир тях не ще има.“

Според Организацията на обединените нации, скакалците са най-старите мигриращи вредители в света и могат да изминават огромни разстояния.