Ужас! Изроди предпочетоха парцалките си пред човешките животи!

ХХІ век – явно наистина колелото на историята се върти и някои хора не проумяват някои елементарни неща. Или по-скоро не могат да направят преценка.

Не могат и да оценят човешкия живот, защото имат възможността да бъдат „над останалите“ – разполагат с повече средства, с имущество. И това според тях им дава класа, но явно никога няма да имат морал и съвест. Съвест, на която ще тежат десетки животи!

Очевидци от трагедията на руското летище „Шереметиево“ споделиха кошмарните си спомени – пасажерите от бизнес класата от самолета, който се запали при кацането си, са причина за по-големия брой жертви.

Те са преценили, че куфарите със скъпите дрешки от ръчния багаж са им по-важни, отколкото човешките животи. Забавили са се твърде много и пътниците от икономична класа не са успели да се придвижат напред към аварийните изходи, тъй като машината е горяла отзад.

Има и снимки, които доказват твърдението – хора с куфари бягат през полето и не обръщат поглед назад, без да помогнат, без да се поинтересуват какво става с останалите хора, борещи се за живота си.

Фактите показват, че 41 са загиналите, след тях и няколко дечица… Статистиката нямаше да бъде същата, ако някои индивиди не поставиха материалното над човешкия живот, който в последните години толкова се обезцени. И заради „хората“ с пари и възможности.

И тук някъде изниква споменът за „Титаник“, от който успяват да се спясат тези, които са богати, които са висша класа, а простосмъртните умират от студ в ледените води на Атлантика.