Софиянец се качи в метрото с галоши и мрежест чорапогащник (СНИМКИ)

Уникална и екстравагантна мода, на която биха завидяли и най-големите корифеи в областта .

В софийското метро днес се движеше господин на средна възраст, който трудно може да бъде наречен мъж. Или поне със сигурност той сам не би се определил като такъв.

Че хората са изтрещяли, това е повече от ясно и всеки ден се натъкваме на различни любопитни гледки.

Индивидът без никаква свян се качи на спирка Софийски университет и слезе на „Младост – 1“, като през това време умишлено или не, се позавъртя из мотрисата, въпреки празните места. След След това приседна, но гледката наистина беше присъща за клоунада от най-висша форма.

Повечето от пътуващите се подсмихваха ехидно на външния му вид – чисто нови галоши, чорапогащник с много едра мрежа, впити в ханша къси кожени панталони, кожено яке, тъмни очила тип „Джон Ленън“, шапка като на Индиана Джоунс, изкуствени плитки в бяло, зелено и червено, чадър като на известният от миналото детски герой – Господин Тау, и един звънец чан, вързан на китката.

Наболата и прошарена брада, сериозният поглед, каменното изражение на лицето и уверената и невъзмутима походка, сякаш опитваха да внушат на гражданското общество колко се е променил светът, колко толератнти сме станали и с какво европейско поведение сме навред.